Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σάμος!



Φαίνεται ότι το καταστροφικό έργο των εμπρηστών δεν έχει τελειωμό, αφού δεν πρόλαβε να σβύσει καλά-καλά η προηγούμενη φωτιά στη Σάμο και ξέσπασε νέα, που λόγω των δυνατών ανέμων δεν άργησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Από το απόγευμα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει κηρύξει σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης" τους Δήμους Μαραθόκαμπου και Καρλοβασι.

Η πυρκαγιά έφθασε μέχρι τα πρώτα σπίτια στα Βοτσαλάκια και στον Μαραθόκαμπο, ενώ βρέθηκε στο δεύτερο παράλληλο δρόμο πάνω από τα Βοτσαλάκια. Οι επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη για να επικρατήσουν έξω από τα σπίτια, ενώ εκκενώθηκαν και τουριστικά καταλύματα στον κάμπο.

Άλλο ένα μέτωπο με χαμηλότερη ένταση, όμως, υπάρχει στην περιοχή πάνω από τον Μαραθόκαμπο, στο οποίο επιχειρούν οι πυροσβέστες αλλά και οι εθελοντές να το κρατήσουν. Η πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι σε δασική περιοχή Natura. Ευτυχώς αργά το απόγευμα οι άνεμοι κόπασαν.

Ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας τόνισε νωρίτερα ότι στην περιοχή κατευθύνθηκαν αεροσκάφη και ελικόπτερα, ενώ ετοιμάζεται από την Αθήνα ένα C130 με 80 δασοκομάντος.

Ο Γεώργιος Κουτσοδόντης, Δήμαρχος Μαραθοκάμπου, επεσήμανε ότι οι πυκνοί καπνοί εμπόδιζαν τα αεροσκάφη που επιχειρούσαν ρίψεις νερού Κατά την διάρκεια της νύχτας, θα επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 50 εθελοντές με 25 υδροφόρες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως οι εμπρηστές ειναι απο τις ελάχιστες κατηγορίες "ανθρώπων" που τους αξίζει πραγματικά η θανατική ποινή (πύρινη καρέκλα ισως), στο διάολο να πάνε τα καθάρματα, λες και έχουμε λίγα προβλήματα να λύσουμε.