Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Μ.Ομπάμα: "Η μάχη κατά της πετρελαιοκηλίδας φτάνει στο τέλος"



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε σήμερα την επιτυχία της πρώτης φάσης του σφραγίσματος της δεξαμενής άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, την οποία χαρακτήρισε "πολύ καλή είδηση", ενώ διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες καθαρισμού θα συνεχιστούν.

"Αυτή ήταν μία πολύ καλή είδηση όταν μάθαμε κατά την διάρκεια της νύχτας ότι οι επιχειρήσεις σφραγίσματος της δεξαμενής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού μέσω αυτού που ονομάζεται <στατική παύση> φαινόταν να έχει πετύχει" δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της εθνικής ένωσης εργαζομένων AFL-CIO στην Ουάσιγκτον.

"Η μεγάλη μάχη για να σταματήσει η διαρροή και να περιοριστεί το πετρέλαιο φτάνει στο τέλος της" πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε ακόμη μία έρευνα επιστημόνων που δείχνει ότι η πλειοψηφία του πετρελαίου που έχει διαρρεύσει έχει διασπαστεί ή αφαιρεθεί από το νερό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να θεωρεί "υπόλογους" όσους ευθύνονται για την χειρότερη διαρροή πετρελαίου στην ιστορία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: