Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Κ.Μπράουνερ: "Το περισσότερο από το πετρέλαιο που διέρρευσε στον κόλπο του Μεξικού έχει συλλεγεί"


Το περισσότερο από το πετρέλαιο που διέρρευσε από την πετρελαιοπηγή της BP στον κόλπο του Μεξικού έχει συλλεγεί χάρη στα μέτρα περιορισμού, καύσης και αφαίρεσης, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος ενέργειας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

"Τα καλά νέα είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του πετρελαίου δείχνει να έχει απομακρυνθεί", δήλωσε ο Κάρολ Μπράουνερ στην εκπομπή Good Morning America του αμερικανικού δικτύου ABC.

Παράλληλα και η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, η οποία επικαλείται τα συμπεράσματα έκθεσης των αμερικανικών αρχών, γράφει σήμερα ότι περίπου τα τρία τέταρτα του αργού πετρελαίου που διέρρευσε στον Κόλπο του Μεξικού έχουν ήδη συλλεγεί.

Σύμφωνα με την έκθεση των αμερικανικών αρχών, η οποία θα δοθεί σήμερα επισήμως στη δημοσιότητα, το 26% του πετρελαίου που διέρρευσε στον Κόλπο του Μεξικού εξακολουθεί να βρίσκεται στον ωκεανό, όμως οι επιστήμονες κρίνουν ότι θα διαλυθεί γρήγορα.
Τα τρία τέταρτα εξατμίστηκαν, συλλέχθηκαν ή καταστράφηκαν με άλλα μέσα, σύμφωνα με την έκθεση την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: