Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ολοκληρώνει το έργο της κοπής των δένδρων στο Ισραήλ



Επιδιώκοντας να στείλει το μήνυμα ότι θα εξακολουθήσει να επιχειρεί στην περιοχή, ο ισραηλινός στρατός επέστρεψε σήμερα στη λιβανο-ισραηλινή μεθόριο για να ολοκληρώσει την επιχείρηση κοπής των δένδρων, που προκάλεσε τις χθεσινές συνοριακές συγκρούσεις. "Συνεχίζουμε να επιχειρούμε. Εάν προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν σήμερα, δεν θα είναι νόμιμο και θα είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε", δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ στο ισραηλινό ραδιόφωνο. Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον νότιο Λίβανο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονταν στην ισραηλινή πλευρά της "γαλάζιας γραμμής" όταν ξέσπασαν οι χθεσινές συγκρούσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τρεις Λιβανέζοι και ένας Ισραηλινός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μονάδα του ισραηλινού στρατού επέστρεψε σήμερα στο σημείο των συγκρούσεων για να ολοκληρώσει την επιχείρηση κοπής δένδρων που βρίσκονταν κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας στην λιβανο-ισραηλινή μεθόριο εμποδίζοντας το έργο των συσκευών παρακολούθησης. Λιβανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση από τον φράκτη και δυνάμεις της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ περιπολούν στο λιβανικό χωριό Ανταϊσέχ επί της μεθορίου. Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση.

"Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση, ότι θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι και ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί...σημειώθηκε μία πολύ σοβαρή πρόκληση και αντιδράσαμε με συγκρατημένο, δίκαιο και άμεσο τρόπο...πρέπει να ενεργούμε έτσι ώστε ένα τοπικό περιστατικό να μην εξελιχθεί σε πραγματική κρίση", δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο Εχούντ Μπαράκ. "Το περιστατικό της Τρίτης δεν ήταν προγραμματισμένο από το γενικό επιτελείο του λιβανικού στρατού στη Βηρυτό ούτε από τη Χεζμπολάχ", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει σε κάθε πρόκληση.

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία "προμήθευσαν υπερσύγχρονα όπλα στον Λίβανο, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τις χθεσινές συγκρούσεις και τα οποία θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: