Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Τελέστηκαν οι κηδείες των κυβερνητών του "Απάτσι"



Στην τελευταία του κατοικία στην συνοικία "Καλύβια" της Λαμίας συνόδευσαν συνάδελφοι του στην Αεροπορία Στρατού, οι συγγενείς του και οι φίλοι, τον 37χρονο ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη που ήταν ο χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου Απάτσι που συνετρίβη στην Πάχη Μεγάρων.

Το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα έγινε περισσότερο φορτισμένο όταν ο διοικητής της μονάδας του αναφέρθηκε στην διαδρομή του αλλά και στις ικανότητες του ως χειριστής των ελικοπτέρων.
Συντετριμμένη η γυναίκα του Μαρία που είναι έγγυος στον 9ο μήνα και περιμένει το 4ο παιδί τους.

Ο θρήνος κορυφώθηκε όταν πλησίασαν την σκεπασμένη με την ελληνική σημαία σορό του άτυχου αξιωματικού τα τρία του παιδία ενώ σε ένα ατέλειωτο μοιρολόι είχαν ξεσπάσει οι δύο γονείς του και ο αδερφός του.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο θάνατος τους χτύπησε την πόρτα.
Αμίλητος και ο Υπουργός Εθνικής Aμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος που ήταν παρών στην εξόδιο ακολουθία και δίπλα του αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, ο Διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού και στης 1ης Στρατιάς και δεκάδες ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, όπως και συνάδελφοι του εκλιπόντος.

Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Ρέντη η εξόδιος ακολουθία για τον Αρχιλοχία Κωνσταντίνο Γκιώκα, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Απάτσι που συνετρίβη στα Μέγαρα.

Για την προσωπικότητα του, την προσφορά του και την αφοσίωση του στο καθήκον του Αρχιλοχία μίλησαν συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι του από την Αεροπορία Στρατού.
Τη νεκρώσιμη ακολουθία παρακολούθησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: