Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Επιδημία εγκεφαλίτιδας στην Μακεδονία από τα κουνούπια



Σε συναγερμό είναι οι υγειονομικές υπηρεσίες της Μακεδονίας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκαν 11 περιστατικά εγκεφαλίτιδας που πιθανώς να οφείλονται στον “Ιό του Δυτικού Νείλου” σε άτομα από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Από τα 11 περιστατικά τα δύο έχουν επιβεβαιωθεί ήδη και τα υπόλοιπα είναι πιθανά.

Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας υπάρχουν και δύο θάνατοι ηλικιωμένων γυναικών άνω των 75 ετών, για τις οποίες ωστόσο δεν έχει πιστοποιηθεί ότι ο θάνατός τους προέρχεται από τον συγκεκριμένο ιό, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες από τον εργαστηριακό έλεγχο.

Τρία περιστατικά χαρακτηρίζονται σοβαρά και μάλιστα τα περισσότερα περιστατικά αφορούν σε ηλικιωμένα άτομα, των οποίων η κατάσταση είναι ήδη βεβαρημένη από άλλα προβλήματα υγείας και λόγω αδυναμίας του οργανισμού. Τα υπόλοιπα περιστατικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση και νοσηλεύονται όλοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες 48 ώρες θα υπάρξουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και για τα άλλα 9 περιστατικά, για τα οποία δεν είναι 100% βέβαιο ότι προέρχονται από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Αμέσως μετά τα έντεκα αυτά κρούσματα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Δημόπουλος συγκάλεψε έκτακτη σύσκεψη με τους εμπειρογνώμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να αποφασιστεί η λήψη απαραίτητων προληπτικών μέτρων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασατε την επικεφαλιδα.

Aπολίτιστος είπε...

Να σε καλά! Ευχαριστούμε για την ειδοποίηση!