Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Άνοιξαν λογαριασμοί για Siemens!



Μια πρώτη έκθεση αξιολόγησης συναλλαγών 25 φυσικών προσώπων και πέντε επιχειρήσεων –από τους συνολικά 59 υπό έλεγχο– που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το ομώνυμο σκάνδαλο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Συνολικά εξετάσθηκαν τα στοιχεία για 59 πρόσωπα –στελέχη της Siemens, του ΟΤΕ, χρηματιστές και παρένθετα πρόσωπα– τα περισσότερα ήδη κατηγορούμενα, ενώ για δέκα από τα πρόσωπα αυτά αναμένονται οι λογαριασμοί τους από την Αρχή για την Καταπολέμηση του Βρώμικου Χρήματος, ενώ στην υποβαλλόμενη έκθεση σχολιάζονται οι συναλλαγές που εμφανίζονται στους λογαριασμούς των 25 εκ των εμπλεκόμενων προσώπων σε μία χρονική περίοδο από το 1994 ως τον Απρίλιο του 2007, με εμβάσματα από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens και λογαριασμούς εξωχώριων εταιριών που είχαν δημιουργηθεί γι' αυτό ακριβώς τον λόγο.

Ενδεικτικά ποσά που διακινήθηκαν, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να είναι ευκρινές από πού προήλθαν και πού εστάλησαν: Ηλίας Γεωργίου, στέλεχος Siemens, 13,7 εκατ. ευρώ, Διονύσης Δενδρινός, στέλεχος Siemens- 43.571.874 εκατ. ευρώ, Γεώργιος Καλδής, επιχειρηματίας, 14,8 εκατ. ευρώ, Αλέξανδρος Λέτσας, επιχειρηματίας, 25,9 εκατ. ευρώ.

Βουλευτές επεσήμαιναν μετά από μία πρώτη ανάγνωση την περίπτωση του ταξίαρχου Αντωνίου Κάντα, πρώην γενικού διευθυντού εξοπλισμών, επί υπουργίας Aκη Τσοχατζόπουλου, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στην υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων του πυραυλικού συστήματος TOR-Μ1. Σύμφωνα με την έκθεση οι λογαριασμοί του πιστώθηκαν συνολικά με 2 εκατ. ευρώ, ενώ "διαπιστώθηκε ότι ποσό 500.000 ευρώ εμβάστηκε στις 24/3/2003 από τον λογαριασμό 8400065 που τηρούσε στην Dresdner Bank η εταιρία συμφερόντων του Πρόδρομου Μαυρίδη Martha Holdings Corporation, χωρίς να υπάρχει αιτιολογία για τη μεταφορά του ανωτέρω ποσού".

Την ερχόμενη Τρίτη έχουν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον της εξεταστικής ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής της Αρχής για το Βρώμικο Χρήμα Γιώργος Ζορμπάς και ο Φόλκερ Γιουνγκ, πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!