Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ανυποχώρητοι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων



Ακαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν με καθυστέρηση δύο περίπου ωρών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Χάρης Τσιόκας και αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί εκτονωθεί η κατάσταση και να λυθεί η απεργία, ώστε να προμηθευτεί η αγορά με υγρά καύσιμα.

Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από το υπουργείο να καθυστερήσει την κατάθεση του νομοσχεδίου, που είναι προγραμματισμένη αυτή την εβδομάδα, για το Σεπτέμβριο, προκειμένου να διεξαχθεί νέος γύρος διαλόγου, κάτι που δε έγινε δεκτό.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι Ιδιοκτήτες ΦΔΧ αποχώρησαν και εξερχόμενοι δήλωσαν ότι θα προτείνουν στα όργανα της Ένωσης τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης.

Την ίδια ώρα σε απόγνωση βρίσκονται οι πολίτες, καθώς δεν ξέρουν ακόμη αν θα πρέπει να ετοιμάσουν ή όχι τις βαλίτσες τους, ενόψει του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου για τις διακοπές του Αυγούστου.

Τα ΙΧ βυτιοφόρα, ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων, που σε κάθε περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, κινούνται και σήμερα με δυσκολίες. Στα ελάχιστα πρατήρια, που διαθέτουν καύσιμα, σχηματίζονται άμεσα ουρές δεκάδων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα και αυτά να «στεγνώνουν» σε λίγες ώρες παρά το γεγονός ότι οι πρατηριούχοι έχουν βάλει «πλαφόν» 20 - 25 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι οδηγοί. Παρατηρείται, όμως, και το φαινόμενο πολλοί καταναλωτές να έχουν καύσιμα, αλλά να περιμένουν στην ουρά για αρκετή ώρα, ώστε να συμπληρώσουν ποσότητα της τάξης των 10 λίτρων για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του οχήματός τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: