Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αντιφατική η απολογία Κορκονέα!



Συνεχίζεται σήμερα στο δικαστήριο της Άμφισσας η απολογία του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος κατηγορείται ότι το Δεκέμβριο του 2008 πυροβόλησε και σκότωσε στα Εξάρχεια τον 16χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με ερωτήσεις από την πρόεδρο της έδρας Αντζελίτα Παπαβασιλείου.

Οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις στο γιατί και πως προέβη στην πράξη του πυροβολισμού, είναι τόσο αντιφατικές και ασαφείς όσο και η όλη μέχρι τώρα απολογία του με αποτέλεσμα ακόμη και η ίδια η πρόεδρος του δικαστηρίου να του πει από έδρας: "Είναι τόσο αντιφατικά αυτά που λέτε και δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω".

Κατά τα άλλα ο Επ. Κορκονέας έχει υποστηρίξει ότι επέστρεψε στο χώρο της επίθεσης για να δει τι συμβαίνει και να ενημερώσει τη διμοιρία των αστυνομικών που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ σε άλλες απολογίες του έχει πει ότι επέστρεψε για να προστατέψει τη διμοιρία.

Για τη στιγμή του πυροβολισμού είπε ότι δεν σκέφτηκε τίποτα.

"Ήταν σαν να πάγωσε το μυαλό μου" παραδέχθηκε εμμέσως, λέγοντας πως όταν πυροβόλησε κοιτούσε μπροστά, ενώ σε άλλη του απολογία είχε ισχυριστεί ότι πυροβόλησε την ώρα που έτρεχε για να ξεφύγει.

Σε ερώτηση δε, της προέδρου Αντζελίτας Παπαβασιλείου, για το που βρισκόταν ο συνάδελφός και συγκατηγορούμενος του, Βασίλης Σαραλιώτης, την ώρα του πυροβολισμού, απάντησε:"Υποθέτω ότι ήταν πίσω μου, έπειτα από τον πυροβολισμό γύρισα και τον είδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: