Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Η βαλλιστική δείχνει "Σέχτα Επαναστατών" λέει η ΕΛ.ΑΣ...!



Πλήθος ερωτημάτων εγείρει η στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, χθες τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, μετά και την αποκάλυψη ότι πίσω από αυτήν βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Από τη βαλλιστική εξέταση που έγινε στα εργαστήρια της ΕΛ. ΑΣ. προέκυψε ότι οι 16 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας ανήκουν σε δύο όπλα τα οποία έχει χρησιμοποιήσει η τρομοκρατική οργάνωση σε επιθέσεις της.

Ειδικότερα, το ένα πιστόλι των 9 mm Parabellum έχει χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στις 17 Ιουνίου 2009. Το δεύτερο «9άρι», στο οποίο «ανήκουν» οι τρεις από τους 16 κάλυκες, έχει χρησιμοποιηθεί και στα τρία χτυπήματα για τα οποία έχει αναλάβει την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση: στην επίθεση κατά του Α. Τ. Κορυδαλλού, κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alter και στη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα.

Στις 5.20 χθες τα ξημερώματα άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του άτυχου δημοσιογράφου στο σπίτι του επί της οδού Δαιδάλου στην Ηλιούπολη και του είπε ότι κάποια άτομα επιχειρούν να διαρρήξουν το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη που φέρεται να είδε τους δράστες, τα άτομα φορούσαν ρούχα τα οποία παρέπεμπαν σε αστυνομικούς ή υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι - λευκά πουκάμισα και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Μόλις ο 37χρονος κατέφθασε στην είσοδο της πολυκατοικίας δέχθηκε καταιγισμό πυρών. Εκτιμάται από την αστυνομία ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον τρία ή τέσσερα άτομα. Τουλάχιστον 13 σφαίρες χτύπησαν τον άτυχο άντρα, οι περισσότερες στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι. Από το σημείο περισυνελέγησαν 16 κάλυκες.

Περίπου μια ώρα αργότερα η αστυνομία εντόπισε σε κοντινή απόσταση ένα αυτοκίνητο που είχε καεί λίγη ώρα νωρίτερα και εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες ως μέσο διαφυγής. Το όχημα είχε κλαπεί δύο μέρες πριν από την περιοχή του Αλίμου.

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονική επίθεση παρέπεμπε σε συμβόλαιο θανάτου σε τέτοιο βαθμό που αρχικά η αστυνομία είχε σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας. Ενδεικτικό είναι ότι ερωτηθείς για τη δολοφονία ο επικεφαλής της Ασφάλειας Αττικής Ιωάννης Δικόπουλος, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για άλλη υπόθεση, δήλωσε ότι τις έρευνες έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Δίωξη Ανθρωποκτονιών χωρίς τη συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής. Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες περίπου 10 ώρες μετά τη δολοφονία.

Η δολοφονική ενέργεια των τρομοκρατών είχε «προαναγγελθεί» πριν από ένα χρόνο σε προκήρυξη - παραλήρημα της «Σέχτας» με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter (17/2/2009). Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε στοχοποιηθεί επανειλημμένα από αντιεξουσιαστές μέσω του Διαδικτύου, κυρίως λόγω της εμπλοκής του ονόματός του με το ανώνυμο ιστολόγιο «troktiko». Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο το όνομα και η φωτογραφία του είχαν δημοσιοποιηθεί μαζί με άλλα ονόματα «επικηρυγμένων» δημοσιογράφων σε γνωστή αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα. Στελέχη της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο χθεσινός στόχος επιλέχθηκε ενδεχομένως γιατί ήταν εύκολα προσβάσιμος.

Η επίθεση φαίνεται ότι αιφνιδίασε τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, τα οποία εκτιμούσαν ότι η εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα είχε μάλλον οδηγήσει και τη «Σέχτα Επαναστατών» σε «διάλυση», έπειτα από πολύμηνη «σιωπή». «Προφανώς οι τρομοκράτες επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου μεταξύ των δημοσιογράφων», ανέφερε η ίδια πηγή. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται όσοι συμμετείχαν στην οργάνωση της δολοφονικής επίθεσης να είναι καταζητούμενοι ή και συλληφθέντες τρομοκράτες.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι η ΕΛ. ΑΣ. διαθέτει ελάχιστα στοιχεία που αφορούν τη «Σέχτα Επαναστατών». Το πιθανότερο πάντως είναι, κατά την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης να διασυνδέονται με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ενδεχόμενο στο οποίο παραπέμπει και ο τρόπος εκτέλεσης του δολοφονικού σχεδίου.

Κώστας Ονισένκο

Δεν υπάρχουν σχόλια: