Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Προβλήματα στη λειτουργία παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων



Τα προβλήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων ήταν το ζήτημα που συζητήθηκε περισσότερο σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Αθηνών, με θέμα: «Το νέο 5ετές πρόγραμμα δημιουργίας βιοκλιματικών παιδικών σταθμών στον Δήμο Αθηναίων».

Η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Ηρα Βαλσαμάκη έκανε έκκληση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών να κάνουν εξαίρεση για το προσωπικό των παιδικών σταθμών, καθώς εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ η έγκριση για την πρόσληψη 278 υπαλλήλων, χωρίς τους οποίους δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι σταθμοί.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε πως από τη νέα χρονιά οι παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας λόγω μειωμένης οικονομικής επιχορήγησης και ελλείψεις σε προσωπικό.

Σχετικά με το κλείσιμο αριθμού παιδικών σταθμών, λόγω διάφορων προβλημάτων, η κ. Βαλσαμάκη τόνισε ότι τα παιδιά που φοιτούσαν στους συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς, θα εξυπηρετηθούν από άλλους σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.

Οι σταθμοί που κλείνουν είναι στο 1ο διαμέρισμα στην οδό Κρήτης, στο 3ο στην Πηλέως, στο 5ο διαμέρισμα στην Καμπούρογλου, στο 6ο στην Θήρας και στο 7ο στην Ποταμιάνου.

Τέλος, όσον αφορά το κύριο θέμα της συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δημιουργίας νέων βιοκλιματικών παιδικών σταθμών ανά διαμέρισμα. Οπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να στοιχίσει για την επόμενη πενταετία περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: