Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

"Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας"



-Είχαν προειδοποιήσει οι τρομοκράτες- Εψαξαν και βρήκαν έναν εύκολο στόχο - Τρομοκράτες που χτυπούν με μαφιόζικο τρόπο - Η επόμενη μέρα - Κηδεύεται σήμερα στις 16.30 από τον ιερό ναό των Αγ. Αναργύρων Ηλιούπολης

Το είπαν και το έκαναν. Είχαν πει οτι το επόμενο θύμα θα ήταν δημοσιογράφος. Κι ενώ λαμβάνονταν μέτρα για τα προφανή οι τρομοράτες ξαναχτύπησαν χθες λίγα λεπτά πριν από τις πεντέμισι το πρωί.


Ο Σωκράτης Γκιόλιας, ο οποίος είναι πατέρας ενός δίχρονου αγοριού και περίμενε σε λίγους μήνες να γεννηθεί το δεύτερο παιδί του, είναι το δεύτερο θύμα των τρομοκρατών σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Είχε προηγηθεί, στις 24 Ιουνίου, η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο δημοσιογράφος χτυπήθηκε στο κεφάλι, τον θώρακα, την πλάτη, τους μηρούς και ο θάνατός του ήταν θέμα ελάχιστου χρόνου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προσπάθησε να απομακρυνθεί.

Η αστυνομία εκτιμά οτι είναι αντιμέτωπη με μια τρομοκρατία η οποία δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει όρια και δεν ενδιαφέρεται να διαχωριστεί από το οργανωμένο έγκλημα, αντιθέτως, αντιγράφει τις μεθόδους του.

Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος αιματηρός κύκλος χτυπημάτων όπου κανένας δεν θα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. «Πρόκειται για αρρωστημένα παιδιά που έχουν στραφεί εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας. Εχουν ισοπεδώσει τα πάντα» επισημαίνουν.

Οι ίδιες πηγές αρνούνται ότι οι νέοι τρομοκράτες δεν έχουν ιδεολογία. «Εχουν και μάλιστα πολύ συγκεκριμένη. Οποιος διαβάσει προσεκτικά τις προκηρύξεις τους τη βλέπει. Θεωρούν ότι η ελληνική κοινωνία απαρτίζεται από παραιτημένους μικροαστούςτους οποίους κάποιος θα πρέπει να βγάλει από τον λήθαργο με βίαιο τρόπο. Μπροστά στην “επιτυχία” του αγώνα τους δεν εξαιρούν κανέναν. Οι στόχοι τους δεν είναι ίδιοι με αυτούς της “17 Νοέμβρη”. Η κάθε εποχή έχει τη δική της τρομοκρατία» λένε.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας θυμίζουν οτι μόλις πριν από έναν μήνα υπήρξε ανάρτηση στο indymedia όπου κάτω από τις φωτογραφίες γνωστών τηλεοπτικών δημοσιογράφων υπήρχε η προτροπή «Σκοτώστε τους!». «Η λειτουργία του συγκεκριμένου site καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ποιος νοιάστηκε να αντιδράσει; Κανένας. Ούτε οι πανεπιστημιακοί ούτε κανένας από τους πνευματικούς ανθρώπους ή τους πολιτικούς.

Σήμερα, η γειτονιά, γεμάτη αστυνομικούς, βουβή, με τους περίοικους παγωμένους και την οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια να ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον άνθρωπό της που λίγες ώρες πριν εκτελέστηκε με 13 σφαίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: