Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Στα ευαίσθητα δεδομένα η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων!



Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ' αριθμόν 43/2010 απόφασή της επελήφθη αυτεπαγγέλτως αλλά και κατόπιν καταγγελίας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και ενός πολίτη, επί της από 4.6.2010 κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει την απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού.

Κατά την απογραφή θα γίνεται επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των δημοσίων κ.λπ. υπαλλήλων τα οποία και θα καταχωρούνται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του Yπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, δεν πρέπει να συλλεγούν και να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας κατά την απογραφή τα στοιχεία που δεν συνδέονται με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΟΤΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο κόσμος δεν έδειξε διάθεση να αντισταθεί στα καταστροφικά μέτρα του Παπανδρέου -ΔΝΤ, απρόθυμος να διαδηλώσει και να απεργήσει. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Αλλά το αποτέλεσμα ένα. Χωρίς αντίσταση καταργήθηκαν δικαιώματα εργαζομένων που κερδίθηκαν με δεκαετίες αγώνων. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, υπάλληλοι της κυβέρνησης των τραπεζών, θα μείνουν με μαύρα γράμματα στην ιστορία του τόπου. Κιο κόσμος που τώρα προτίμησε τον καναπέ αντί για τον αγώνα θα μετανοιώσει πικρά όταν θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των μέτρων. Ιδιαίτερα αυτά τα αποτελέσματα θα τα δούμε στα παιδιά μας όταν με 500 ευρώ θα προσπαθήσουν να ζήσουν. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.