Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Πρόταση από την Τράπεζα Πειραιώς για εξαγορά Τ.Ταμιευτηρίου και Αγροτικής Τράπεζας!



Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ στο εν λόγω deal αναμένεται να συμμετάσχει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ωστόσο επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιήσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στις 11:30 στο ξενοδοχείο Plaza.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Καπράλος, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των μετοχών των τριών τραπεζών. Η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών θα γίνει μετά την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση πραγματοποιήθηκε χθες από την Τράπεζα Πειραιώς προς κυβερνητικά στελέχη. Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, τάχθηκε υπέρ της συγχώνευσης των τραπεζών, τονίζοντας μάλιστα: «Είναι επείγον πια να γίνουν στρατηγικές κινήσεις απ' όλες τις τράπεζες. Χρειάζεται ένα καινούργιο περιβάλλον, με λιγότερες και πιο σταθερές τράπεζες. Θα σπρώξουμε προς αυτή την κατεύθυνση». Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «υπάρχουν αυτή τη στιγμή συζητήσεις σε εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: