Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η μητέρα τους σκότωσε τελικά τα 8 βρέφη χθές στη Γαλλία



Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στους φερόμενους ως γονείς των οκτώ νεογνών που βρέθηκαν νεκρά στο χωριό Βιλέρ-ο-Τερτρ στη βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Ντουέ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η μητέρα κατηγορείται για "ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ανηλίκων μικρότερων από 15 ετών". Ο πατέρας αρχικά κατηγορήθηκε για "μη καταγγελία εγκλημάτων και απόκρυψη πτωμάτων", αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Η μητέρα κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ ο πατέρας τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η εισαγγελία του Ντουέ πρόσθεσε ότι σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση. Το Σάββατο οι νέοι ένοικοι ενός σπιτιού, στο οποίο πριν διέμεναν οι γονείς της γυναίκας που συνελήφθη, βρήκαν στον κήπο τους τα οστά δύο νεογνών και κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια, με τη βοήθεια σκύλων, ερεύνησαν το σπίτι και βρήκαν ακόμα έξι πτώματα.

Η μητέρα των νεογνών παραδέχθηκε σήμερα ότι τα σκότωσε, εξηγώντας ότι "δεν ήθελε άλλα παιδιά", ενώ δήλωσε ότι ο σύζυγός της δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις της.

Η Ντομινίκ Κοτρέζ, νοσοκόμα 45 ετών, δήλωσε ότι "καταλάβαινε ότι έμενε έγκυος", επεσήμανε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ερίκ Βαγιάν εισαγγελέας του Ντουέ. Σύμφωνα με μία πηγή, η Κοτρέζ έπνιγε τα νεογνά.

"Εξήγησε ότι δεν ήθελε άλλα παιδιά και ότι δεν ήθελε να πάει σε γιατρό για να της δώσει κάποιο μέσο αντισύλληψης", πρόσθεσε ο Βαγιάν. Η πρώτη της γέννα "ήταν δύσκολη εξαιτίας της παχυσαρκίας της και γι' αυτό το λόγο δεν ήθελε να πάει σε γιατρό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: