Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Τους πήρε 160.000 ευρώ από τα γιαούρτια!

Τους πήρε 160.000 ευρώ από τα γιαούρτια!

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, βλέποντας τη φωτογραφία του να χρησιμοποιείται εμπορικά -και χωρίς την άδειά του- από μια σουηδική εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων στις συσκευασίες «γιαουρτιών τουρκικής συνταγής», κατέληξε στη δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του. Και τα κατάφερε. Ο 77χρονος Μηνάς Καρατζόγλης τελικά θα λάβει αποζημίωση μεγαλύτερη των 160.000 ευρώ.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία η οποία υπεγράφη από όλες τις εμπλεκόμενες στην υπόθεση πλευρές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τόμας Αξελσον, διευθυντής της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών Lindahl, προσθέτοντας ότι «στο εξής θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε την επίμαχη φωτογραφία σε όλα μας τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου και του τουρκικού γιαουρτιού». Οσο για το ακριβές ύψος της αποζημίωσης που όρισε η σουηδική δικαιοσύνη υπέρ του Μηνά Καρατζόγλη, όπως έγινε γνωστό «κυμαίνεται γύρω στις 160.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής του δικηγόρου».

Ο 77χρονος Ελληνας συνταξιούχος, με το μακρύ παραδοσιακό του μουστάκι, ενημερώθηκε πως το πρόσωπό του φιγουράρει στις συσκευασίες των γιαουρτιών «τουρκικής συνταγής» της Lindahl, την περασμένη άνοιξη, από ένα φίλο του που ζει στη σκανδιναβική χώρα. Για τον λόγο αυτό αρχικά ο Μηνάς Καρατζόγλης ζήτησε αποζημίωση ύψους περίπου 5.000.000 ευρώ, λέγοντας πως τον παρουσίαζαν ως Τούρκο, αλλά και επειδή εν αγνοία του το πρόσωπό του έγινε αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποκομίζει κέρδη.

Παρ’ όλα αυτά όμως, και αφού όλα έληξαν καλά και για τις δύο πλευρές, η Lindahl υποστηρίζει ότι η όλη ιστορία δεν ήταν παρά μία παρεξήγηση. Καθώς όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοί της, αγόρασε τη φωτογραφία του γενειοφόρου, μυστακοφόρου Ελληνα από μια τράπεζα φωτογραφιών, από την οποία τώρα με τη σειρά της πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: