Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ξέχασαν ψυγείο με μονάδες αίματος για 10 μέρες στα ΚΤΕΛ!



Ψυγείο με ασκούς (μονάδες) αίματος ξεχασμένο επί μέρες στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Λάρισας είναι μια ακόμη όψη των συνεπειών που προκαλεί η απέλπις προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να περιορίσει απ' όπου είναι δυνατόν το κόστος της υγείας.

Το μικρό ψυγείο, το οποίο είχε αποσταλεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας με παραλήπτη το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, παρέμενε -σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες- επί 10ήμερο στα αζήτητα της αποθήκης εμπορευμάτων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας!

Μέχρι πρότινος, βεβαίως, οι αποστολές μονάδων αίματος γίνονταν από ιδιωτική εταιρεία μεταφοράς αίματος, με την οποία το ελληνικό Δημόσιο είχε συνάψει σχετική σύμβαση. Ομως η σύμβαση αυτή έληξε και δεν παρατάθηκε ούτε τη διαδέχτηκε νέος διαγωνισμός.

Το αποτέλεσμα ήταν, νοσοκομεία και κέντρα Υγείας να αναζητούν άλλους τρόπους για την αποστολή μονάδων αίματος, ένας εκ των οποίων ήταν κι αυτός, μέσω των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ, με τα παραπάνω αποτελέσματα.

Τώρα βέβαια διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για το ξεχασμένο αίμα, παράλληλα με τη διαβεβαίωση του διοικητή του Νοσοκομείου Λάρισας ότι το συγκεκριμένο αίμα δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: