Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Πιέσεις σε Siemens και Χριστοφοράκο για να δοθούν ονόματα πολιτικών !



Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου ζήτησε και πήρε η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, καθώς ήταν αδύνατον να εκδοθεί πόρισμα ως τις 18 Ιουνίου που ήταν η προθεσμία. Η παράταση ήταν αναμενόμενη καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες γύρω από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με τη διαδρομή του μαύρου χρήματος.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης ανακοίνωσε ότι στην αποστολή των βουλευτών στο Μόναχο θα μετέχει και εφέτης ανακριτής για να εξηγήσει στον Μ. Χριστοφοράκο τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Καστανίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προταθεί στον κ. Χριστοφοράκο ασυλία στην Ελλάδα και πιθανόν αμνήστευση των αδικημάτων του εφόσον αποκαλύψει ονόματα πολιτικών που πήραν μίζες σε προμήθειες της γερμανικής εταιρίας με το Eλληνικό Δημόσιο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιστολή που απέστειλε με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Π. Ξυνή αλλά και στη μητρική εταιρία προκειμένου να συμβάλουν με στοιχεία τους στην έρευνα. Ειδικότερα τους καλεί «να δώσουν άμεσα όλα τα στοιχεία που έχουν η εταιρία και ο όμιλος καθώς και όσα προέκυψαν από την έρευνα που έγινε με τη συνδρομή γνωστής διεθνώς δικηγορικής εταιρίας».

Μάλιστα, στην επιστολή προς την ελληνική εταιρία αφήνονται και σαφείς απειλές για τις μελλοντικές σχέσεις της με το Δημόσιο. Oπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «H αναζήτηση της αλήθειας και η συμβολή σε αυτή αποτελεί στοιχειώδη ηθική και πολιτειακή υποχρέωση κάθε έλληνα πολίτη ή νομικού προσώπου, πολύ δε περισσότερο όταν έχει εταιρική σχέση με το Eλληνικό Δημόσιο και επιθυμεί να εξακολουθεί να την έχει!».

Από τη μεριά του, στην απαντητική του επιστολή προς τον κ. Παμπούκη, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Παναγιώτης Ξυνής, αναφέρει πως «θα επικοινωνήσουμε άμεσα με τη Siemens AG προκειμένου να εξετάσουμε πρόσθετους τρόπους και δυνατότητες με τις οποίες θα μπορούσαμε να συνδράμουμε το έργο που επιτελεί η Εξεταστική Επιτροπή, επιπλέον των ενεργειών στις οποίες έχουμε ήδη προβεί», ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως πιστεύει ότι «το μέλλον της Siemens στην Ελλάδα εξαρτάται άμεσα απο την πλήρη, ολοσχερή και με απόλυτη διαφάνεια συνεργασία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: