Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Eρευνα του ΓΕΝ για τη δεξίωση στο «Αβέρωφ»!



Έρευνα διέταξε το ΓΕΝ με αφορμή σχετικό κυριακάτικο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο έγινε δεξίωση στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο "Γ. Αβέρωφ".

Ειδικότερα, ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα, αναφέρει:
«α. Το ΓΕΝ είχε ενημερωθεί ότι επί του ΠΝΜ Γ. Αβέρωφ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 10 Ιουνίου, εκδήλωση για την ολοκλήρωση των “Ποσειδωνίων 2010”, τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η ναυτιλιακή εταιρίας, Atlas Maritime. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το ΓΕΝ προχώρησε στην παραχώρησή του.

β. Στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διεξάγεται από το ΓΕΝ, έχουν ήδη ζητηθεί από τον διευθυντή του ΠΝΜ Γ. Aβέρωφ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στον χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν».

Εν τω μεταξύ, ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Aμυνας της Ν.Δ. Θ. Λεονταρίδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις. Ο κ. Λεονταρίδης σημειώνει ότι «αποτελεί βαρύ ατόπημα που εκθέτει το Υπουργείο Εθνικής Aμυνας η παραχώρηση του ιστορικού θωρηκτού "Αβέρωφ" για εξεζητημένες ιδιωτικές κοινωνικές εκδηλώσεις, που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορικότητα και τη σημασία του ζωντανού αυτού μνημείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: