Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ο Παλαιοκώστας πίσω από τη ληστεία στην Αμφίκλεια..;;



Γρίφο αποτελεί για την Αστυνομία το οργανωμένο χτύπημα, αλλά και σχέδιο διαφυγής των ληστών της Αμφίκλειας.

Είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες κακοποιούς.
Μάλιστα το ΒΗΜΑ σήμερα και άλλα αθηναϊκά sites και Μέσα, "βλέπουν" πίσω από τη ληστεία τον διαβόητο δραπέτη και καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.
Η ηγεσία της Αστυνομίας αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ωστόσο δεν συμμερίζεται την άποψη για συμμετοχή του Παλαιοκώστα στη συγκεκριμένη ληστεία...

Το βέβαιο είναι ότι οι ληστές πήγαν οπλισμένοι σαν αστακοί και με αλεξίσφαιρα γιλέκα, που σημαίνει ότι ήταν αποφασισμένοι για όλα.
Οι κινήσεις τους από την πρώτη στιγμή, μέχρι το τέλος, ακόμη και την ώρα που περίμεναν υπομονετικά να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο ή την ώρα που συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, κρατώντας ομήρους, δείχνουν ότι δεν είναι άσχετοι με "το αντικείμενο".
Η διαδρομή που ακολούθησαν, μέχρι να φτάσουν στο σημείο που έκρυψαν το αυτοκίνητο, δεν ήταν μια τυχαία διαδρομή, που την επέλεξαν υπό καθεστώς πίεσης ή καταδίωξης. Έκαναν οδηγώντας το λευκό Skoda ολόκληρο κύκλο μέσα από χωματόδρομο, για να φτάσουν στο προεπιλεγμένο σημείο, όπου και το εγκατέλειψαν.

Τα ερωτήματα που βασανίζουν τους αστυνομικούς είναι:

* Γνώριζαν ότι το χρηματοκιβώτιο είχε τόσα χρήματα?
* Γιατί εγκατέλειψαν στο συγκεκριμένο σημείο το αυτοκίνητο?
* Γιατί επέλεξαν να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο παλιό, που μπορεί να τους άφηνε και στο δρόμο?
* Υπάρχει τέταρτος συνεργός, που τους περίμενε, ή είχαν αφήσει στο σημείο, από πριν, άλλο αυτοκίνητο?
* Τι σχέση μπορεί να έχουν με την περιοχή, αφού όλα δείχνουν, ότι τη γνωρίζουν πολύ καλά?

Απαντήσεις ίσως, σε κάποια από αυτά τα ερωτήματα, μπορεί να δώσει το αυτοκίνητο που έχουν κάνει φύλλο και φτερό οι άντρες της Σήμανσης, ακόμη και το βίντεο από την κάμερα της Τράπεζας, καθώς επίσης καταθέσεις και πληροφορίες που συλλέγουν οι άνδρες της ασφάλειας.

Γεγονός είναι πάντως ότι το κλίμα είναι βαρύ στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας της αστυνομίας.
Ήδη ήταν βαρύ το κλίμα από τους χειρισμούς με τα επεισόδια των δικεφάλων στη Λαμία και ήρθαν τώρα να προστεθούν οι απανωτές ληστείες, για να το επιβαρύνουν περισσότερο.

lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια: