Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

4 νεκροί σε συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών του PKK!



Τουρκικά στρατεύματα συγκρούστηκαν με κούρδους αντάρτες κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νοτιοανατολική Τουρκία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας τούρκος στρατιώτης και τρεις αντάρτες, ανέφεραν σήμερα πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας. Οι συγκρούσεις, που σημειώθηκαν ενώ κλιμακώνονται τα βίαια επεισόδια με αυτονομιστές αντάρτες στην περιοχή, σημειώθηκαν στις 11 χθες το βράδυ, τοπική ώρα στην περιοχή Ολουντέρε της επαρχίας Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και κράτησαν όλη την νύχτα.

Ένας τούρκος λοχίας σκοτώθηκε, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε. Τρεις αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν ενώ οι επιχειρήσεις κατά των ανταρτών στην περιοχή συνεχίζονται, ανέφεραν οι πηγές. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι αντάρτες του PKK επιτέθηκαν σε μία οχηματοπομπή ιδιωτικής κατασκευαστικής εταιρείας στην επαρχία Χακάρι (ΝΑ), κοντά σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στα σύνορα με το Ιράκ. 'Αφησαν ελεύθερους τους οδηγούς και έκαψαν τα φορτηγά.

Ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν, ο Μασούντ Μπαρζανί, που επισκέφθηκε την Αγκυρα στις αρχές Ιουνίου, υποσχέθηκε να καταβάλει "κάθε προσπάθεια" για να εμποδίσει τις επιθέσεις κούρδων ανταρτών στην Τουρκία από το ιρακινό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: