Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Υιοθετημένη 13χρονη σε ψυχιατρείο για ενήλικες!



Το 13χρονο υϊοθετημένο κορίτσι που ζει με την οικογένεια της στην Αμμόχωστο εμφάνιζε τα τελευταία τρία χρόνια σύνδρομο μανιοκατάθλιψης με κρίσεις πανικού, ταχυκαρδίες , τάσεις αυτοκαταστροφής και φυγής από το σπίτι .Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» Το κορίτσι νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όμως η θεραπεία απαιτούσε έξι μήνες και οι γονείς της αδυνατούσαν να την συνεχίσουν.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, το 13χρονο κορίτσι έπαθε ξανά κρίση με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η νοσηλεία της στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Λευκωσίας όπου φιλοξενούνται άτομα με βαριές ψυχιατρικές παθήσεις.

Η υπόθεση ερευνάται από την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά η οποία μιλά για κωλυσιεργία του Δημοσίου στην ίδρυση παιδοψυχιατρικής κλινικής τονίζοντας ότι: "Είναι απαράδεκτο να έχουμε εφήβους στον χώρο εκείνο, ο οποίος είναι παντελώς ακατάλληλος και φιλοξενεί άτομα με βαριάς μορφής ψυχιατρικές παθήσεις. Αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού καθώς είναι αυξανόμενη η τάση των παιδιών αυτών και πρέπει να έχουμε ειδική υποδομή».

anatolikiattikinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: