Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας για την αδειοδότηση των Κολεγίων



Την ακύρωση της απόφασης του τότε υπουργού Παιδείας ζητούν από το ΣτΕ οι ιδιοκτήτες Κολεγίων. Να γίνει δεκτή η προσφυγή η οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι οι προϋποθέσεις αδειοδότησης των Κολεγίων δεν έπρεπε να καθοριστούν με υπουργική απόφαση αλλά με Προεδρικό Διάταγμα, θα προτείνει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο σύμβουλος Επικρατείας Νικόλαος Μαρκουλάκης.

Οι ιδιοκτήτες των Κολεγίων και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας (2009), Άρη Σπηλιωτόπουλου, με την οποία καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης των αδειών λειτουργίας των Κολεγίων.

Παράλληλα, ο κ. Μαρκουλάκης θα αναφέρει ότι ο καθορισμός των προϋποθέσεων χορήγησης αδειών των Κολεγίων με υπουργική απόφαση παραβιάζει το άρθρο 43 του Συντάγματος. Ο σύμβουλος Επικρατείας δεν δέχεται κανέναν άλλον από τους πολλούς ισχυρισμό των ιδιοκτητών των Κολεγίων περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: