Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Συγκλονιστική η μαρτυρία του μαθητή…!



Ράγισαν καρδιές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας με τη συγκλονιστική κατάθεση ενός 17χρονου, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο ανήλικος περιέγραψε στο δικαστήριο τα όσα είδε και άκουσε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ότι δεν άκουσε τους δύο κατηγορούμενους ειδικούς φρουρούς να προειδοποιούν ότι θα πυροβολήσουν και λύγισε, όταν αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές του Αλέξη.

Όπως ανέφερε ο 17χρονος, ο οποίος διαμένει στην περιοχή, το επίμαχο βράδυ ήταν στην οδό Τζαβέλλα με άλλους φίλους του. Στο ίδιο σημείο ήταν μαζεμένα περίπου 10 με 12 παιδιά, και υπήρξε ένας διαπληκτισμός με τους δύο αστυνομικούς.

Οι νεαροί δεν έδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Βασίλη Σαραλιώτη που βρίσκονταν εκεί πεζή, σημείωσε ο 17χρονος, υποστηρίζοντας ότι δεν είδε τους αστυνομικούς να πυροβολούν, άκουσε όμως τους πυροβολισμούς.

Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής, διευκρίνισε ότι δεν άκουσε να έχει προηγηθεί προειδοποίηση των αστυνομικών προς τα παιδιά.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ο ίδιος και οι φίλοι του έτρεξαν στο σημείο όπου ήταν πεσμένος ο Αλέξης και τον τράβηξε πιο πέρα με τη βοήθεια ενός ακόμη παιδιού.

Ο Αλέξης ζούσε ακόμη και προσπαθούσε να αναπνεύσει, είπε και εκείνη την ώρα λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα. Μετά από την ολιγόλεπτη διακοπή του δικαστηρίου, προκειμένου να ηρεμήσει ο μάρτυρας, ανέφερε ότι είδε αίμα στο χέρι του και στη συνέχεια σήκωσε την μπλούζα του Αλέξανδρου και είδε το τραύμα.

Σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο 17χρονος προσδιόρισε το σημείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί και ο Αλέξης, εκεί ακριβώς που προσδιορίζεται και στην έκθεση αυτοψίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: