Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

300.000 ευρώ αποζημίωση για τη ζαρντινιέρα!


"Αποζημιωση υψους 300.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στον Κύπριο σπουδαστή Αυγουστίνο Δημητρίου για την υπόθεση της ζαρντινιέρας. Η δικαστική απόφαση μάλιστα έρχεται λίγες ημέρες πριν δικαστεί ο Δημητρίου για αντίσταση κατά της αρχής στο ίδιο επεισόδιο...
Τριάμισι χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό του Κύπριου σπουδαστή από αστυνομικούς μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η υπόθεση της ζαρντινιέρας συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Ελληνική Αστυνομία. Ο Αυγουστίνος Δημητρίου είχε υποβάλει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη. «Όλα τελείωσαν για μένα εκείνο το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2006. Βίωσα τον θάνατο και τον βιώνω κάθε μέρα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον φόβο και τον πανικό μου. Μου έχουν καταστρέψει τη ζωή», ανέφερε ο Κύπριος στο κείμενο της αγωγής του. Στον δικαστικό φάκελο συμπεριλήφθηκαν επίσης φωτογραφίες και δημοσιεύματα από το επεισόδιο, καθώς και ιατρικά πορίσματα, τα οποία πιστοποιούσαν τη βλάβη που έχει υποστεί η σωματική και ψυχική του υγεία.

Τρεις μήνες μετά τη συζήτηση της αγωγής στα Διοικητικά Δικαστήρια, το Δ΄ Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έκανε δεκτές εν μέρει τις αιτιάσεις του και με την απόφασή του που δημοσιεύτηκε χθες επιδικάζει στον Αυγουστίνο Δημητρίου χρηματική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ. Το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή στην εκδίκαση της υπόθεσης, αναμένεται να ασκήσει έφεση ώστε η υπόθεση να εξεταστεί στο Διοικητικό Εφετείο.
Η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον φοιτητή, δημοσιεύεται λίγες ημέρες πριν καθήσει στο εδώλιο, κατηγορούμενος ότι το βράδυ της «ζαρντινιέρας» συμμετείχε σε επεισόδια μέσα στο ΑΠΘ καθώς και ότι γρονθοκόπησε τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν στην Πλατεία Συντριβανίου.

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ Γ... ΣΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ.ΤΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ.
ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΧΡΕΙΆΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΟΥ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΧΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ..."

prezatv

Δεν υπάρχουν σχόλια: