Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Μουσικός παρενόχλησε σεξουαλικά μια 12χρονη!!!



Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία μεγάλου νησιού μετά την καταγγελία των γονιών 12χρονης ότι γνωστός μουσικός ασέλγησε σε βάρος της κόρης τους.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο της αστυνομίας, ο 79χρονος κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια παράδοσης μαθήματος, προσποιούμενος ότι θέλει να δείξει στη μαθήτρια ασκήσεις αναπνοής, την παρενόχλησε κάνοντάς της άσεμνες χειρονομίες. Συγκεκριμένα, φέρεται να την πλησίασε από πίσω αγγίζοντάς τη με το μπροστινό μέρος του σώματός του, ενώ με... τα δύο του χέρια να τη θώπευσε στα γεννητικά της όργανα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για σεξουαλική παρενόχληση και στη συνέχεια -λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου- ορίστηκε τακτική δικάσιμος προκειμένου να δικαστεί.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη. Η 12χρονη ανέφερε όλα όσα συνέβησαν στους γονείς της, οι οποίοι έσπευσαν να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία αλλά και στη διοίκηση της σχολής όπου εργαζόταν ο ηλικιωμένος. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, σε ειδική συνεδρίασή της, οι γονείς παρουσίασαν τα στοιχεία βάσει των οποίων οδηγήθηκαν σε αυτή την ενέργεια. Υστερα από αυτό η διοίκηση της μουσικής σχολής, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποίησε, αποφάσισε ομόφωνα να θέσει σε αναγκαστική αργία τον μουσικό έως ότου διαλευκανθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης το όλο θέμα.

Παράλληλα, «παγώνει» σειρά εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί από τη συγκεκριμένη σχολή για το επόμενο διάστημα, μέχρι να ανακοινωθεί το όνομα που θα αντικαταστήσει τον κατηγορούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως συνάδελφοι του ηλικιωμένου, αλλά και στελέχη της συγκεκριμένης μουσικής σχολής εξέφρασαν τη βαθύτατη πικρία τους για την εξέλιξη αυτή, διευκρινίζοντας ότι έπραξαν αυτό που επιβάλλεται όταν υπάρχουν τέτοιου είδους κατηγορίες και αναμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι δεν μπορεί να θίγεται το έργο της συγκεκριμένης σχολής «από μεμονωμένες και προσωπικές ενέργειες και πράξεις προσώπων που με τον α’ ή β’ τρόπο υπηρετούν σε αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: