Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Προανήγγειλαν την αυτοκτονία τους μέσω Facebook !!


Δυο υποθέσεις έχουν συγκλονίσει Ευρώπη και ΗΠΑ, με πρωταγωνιστές έναν 17χρονο και έναν πατέραενός μωρού και κοινό τους σημείο: το Facebook!


ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ!!

Η πρώτη ιστορία εκτυλίχθηκε στο Pinon Hills, της Καλιφόρνια. Ο 25χρονος Στίβεν Γκαρσία και ο 9 μηνών γιός του Γουάϊατ βρέθηκαν νεκροί νωρίς το πρωί της Κυριακής σε ένα απομωνομένο τροχόσπιτο στα βουνά του Σαν Μπερναντίνο.


Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε μέσω Facebook.


Ο Γκαρσία φρόντισε να ενημερώσει την παγκόσμια κοινότητα του Facebook οτι είχε αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού του και είχε αυτοκτονήσει.


"Ορίστε! Τώρα κοιμόμαστε μαζί σου; Βρες τη δύναμη στην καρδιά σου να με συγχωρέσεις. Επρεπε να τον προστατεύσω. Είαμι σίγουρος οτι ο Θεός θα καλωσορίσει το γιό μας με ανοικτές αγκάλες!"




Η ανησυχία έγινε μεγαλύτερη όταν ο Γκαρσία πήγε να πάρει το παιδί για την καθιερωμένη επίσκεψή του - αφού ήταν σε διάσταση με την σύντροφό του και απείλησε να σκοτώσει το παιδί και ν' αυτοκτονήσει.

Αυτό που ψάχνουν τώρα οι αρχές είναι αν στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο αφού η ανάρτηση στο προφίλ του Γκαρσία στο Facebook πιθανότατα έγινε μετά τον θάνατό του.

Πριν κάνει την αποτρόπαια αυτή πράξη ο Γκαρσία επι μέρες βομβάρδιζε την πρώην σύντροφό του με απειλές αλλά και φωτογραφίες και βίντεο μ' εκείνουν και το μωρό.

17χρονος αυτοκτόνησε λίγες ημέρες αφού έγινε μέλος στο γκρούπ "Τι θα έλεγες να θέσουμε τέρμα στη ζωή μας;"

Ο 17χρονος ζούσε στη βόρεια Ιταλία, έξω από την πόλη Τρεβίζο και αυτοκτόνησε με το όπλο του πατέρα του, λίγες ημέρες μετά την εγγραφή του σε ομάδα στο Facebook με τίτλο "τι θα έλεγες να θέσουμε τέρμα στη ζωή μας;" (che ne diresti di farla finita?).

Ζούσε με την οικογένειά του στο χωριό Λεβάντα, της περιφέρειας Βένετο. Ήταν συνεσταλμένος, από τους καλύτερους μαθητές του τεχνικού λυκείου της περιοχής, από τους λίγους που πέρυσι είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν και υποτροφία.

Ο Λεονάρντο είχε εγγραφεί στη συγκεκριμένη ομάδα του Διαδικτύου στις 29 Ιανουαρίου. Χθες, μετά το σχολείο, έγραψε ένα σύντομο γράμμα στους γονείς του, με το οποίο τους ζητούσε να μην νιώσουν ενοχές και, ως μόνη εξήγηση, ανέφερε ότι "δεν μπορούσε να υποφέρει άλλο τη ζωή του".

Ο 17χρονος χρησιμοποίησε την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του, ο οποίος, όταν επέστρεψε, το απόγευμα, από τη δουλειά του τον βρήκε νεκρό, μέσα σε λουτρό αίματος.

Είναι η ίδια καραμπίνα που ο 17χρονος είχε επιλέξει ως φωτογραφία, στο Facebook, κατά την εγγραφή του στην "ιδιαίτερη" αυτή ομάδα. Με την πράξη του αυτή, κατά κάποιο τρόπο, άφηνε να διαφανεί, έμμεσα, η ακραία πρόθεσή του.

Κατά την εγγραφή του στην ομάδα "τι θα έλεγες να θέσουμε τέρμα στη ζωή μας", ο Λεονάρντο είχε γράψει στο Facebook:

"Στόχος μου είναι να ενώσω όλους εκείνους που σαν και μένα έχουν πάθος για τα όπλα και το κυνήγι".

NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια: