Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Άσχημος θα είναι ο καιρός ....


Άσχημος θα είναι ο καιρός όλο το Σαββατοκύριακο με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα.

Λόγω του καιρού οι οδηγοί και οι εκδρομείς που θα αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στους δρόμους μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν θα είναι καλός σύμμαχος. Ωστόσο, η Τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Ωστόσο, οι εκδρομείς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν ακριβά την εκδρομή τους, μιας και οι κερδοσκόποι στα καύσιμα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους με αφορμή και την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ειδικά σε κάπια σημεία της επαρχίας η αμόλυβδη έφθασε και το 1,40 ευρώ ανά λίτρο.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου μέχρι τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το μεσημέρι και από τα δυτικά πρόσκαιρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν και πάλι τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα αυξηθούν και στις βορειότερες περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και αργότερα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά στα βόρεια ισχυρές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Ο καιρός προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στην ανατολική νησιωτική χώρα εκτός της Κρήτης. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια 5 με 7 και πιθανώς στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.

NewsIt


Δεν υπάρχουν σχόλια: