Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Πολύνεκρες επιθέσεις από καρτέλ ναρκωτικών


Είκοσι τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας σε δύο επιδρομές ενόπλων στο βόρειο Μεξικό, σε δύο από τα σκληρότερα κτυπήματα των συμμοριών ναρκωτικών, ανακοινώθηκε από τις τοπικές εισαγγελίες.

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες, εκτελεστές άνοιξαν πυρ σε μία κατοικία στη Σιουδάδ Χουάρες, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπου μαθητές διοργάνωναν γιορτή και σκότωσαν 14 άτομα, στην πλειονότητά τους ανήλικοι, ενώ άλλοι τόσοι είναι και οι τραυματίες, ανακοίνωσε η εισαγγελέας Πατρίσια Γκονσάλες Ροδρίγκες.

Ένα από τα θύματα ήταν ένας μαθητής λυκείου, 17 ετών, που μόλις είχε βραβευθεί από τις τοπικές αρχές για τις μαθητικές επιδόσεις του. Η δημαρχία προσέφερε αμοιβή ένα εκατ. πέσος (55.000 ευρώ) για πληροφορίες σχετικά με τους δράστες, οι οποίοι διαφεύγουν ακόμη.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι βγήκαν από επτά οχήματα 4Χ4 και άνοιξαν πυρ από τον δρόμο εναντίον της κατοικίας, στα νότια προάστια της πόλης. Κατόπιν πυροβολούσαν όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το σπίτι.

Η άλλη επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μπαρ στο Τορεόν, στη γειτονική Πολιτεία τα Κοαουΐλα, επίσης στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Οι δράστες εισέβαλαν στο μπαρ και γάζωσαν τους θαμώνες με αυτόματα, αφήνοντας πίσω τους 10 νεκρούς και 11 τραυματίες, στην πλειονότητά τους νεαροί ηλικίας 19 έως 23 ετών, τονίζεται από την τοπική εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: