Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Εκτιμήσεις για 200.000 νεκρούς στην Αϊτή...!!



Σε 150.000 με 200.000 ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό στην Αϊτή -αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις- σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό του αμερικανικού στρατού.

Ερωτηθείς σχετικά την Κυριακή από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο αντιστράτηγος Κιν, που έχει αναλάβει τη διοίκηση και το συντονισμό των ανθρωπιστικών προσπαθειών του αμερικανικού στρατού στην Αϊτή, απάντησε: «Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα εξετάζει αυτούς τους αριθμούς και πιστεύω ότι αυτό είναι μια αρχή... Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο».

Μέχρι στιγμής, όπως έκανε γνωστό ο Κάρολ Τζόζεφ, ένας εκ των υπουργών της κυβέρνησης της Αϊτής, έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια και ενταφιαστεί σε ομαδικούς τάφους περίπου 70.000 πτώματα. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν-Μαξ Μπελρίβ είχε ανακοινώσει τον ενταφιασμό 25.000 πτωμάτων.

Από χθες εξάλλου, η κυβέρνηση κύρηξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς και εθνικό πένθος 30 ημερών, έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα τρεις άνθρωποι -ανάμεσά τους και μία επτάχρονη- ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια σούπερ μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: