Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

10 πτώματα ανέσυρθηκαν από το δυστύχημα της Ethiopian Airlines!



Οι ομάδες διάσωσης που συμμετέχουν στις έρευνες στον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος ανοικτά των λιβανικών ακτών ανέσυραν δέκα πτώματα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Αμυνας του Λιβάνου.

"Μέχρι στιγμής έχουμε βρει δέκα πτώματα στον τόπο της συντριβής ανοικτά των ακτών του Ναάμεχ, (912 χιλιόμετρα) νότια της Βηρυτού", δήλωσε εκπρόσωπος του λιβανικού υπουργείου Αμυνας που δεν κατονομάζεται.

Στην Αντίς Αμπέμπα, η αεροπορική εταιρεία Ethiopian Airlines ανακοίνωσε ότι απέστειλε ομάδα ερευνητών στον Λίβανο για τον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής του αεροσκάφους της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines Γκίρμα Βακέ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι ήλθε σε επαφή με τις λιβανικές αρχές και ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ανεύρεση επιζώντων της πτήσης.

Όταν ερωτήθηκε εάν υπάρχει πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας, ο ίδιος απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες που να οδηγούν "προς αυτήν την κατεύθυνση".

"Πρόκειται για ένα οδυνηρό δράμα, ένα τραγικό γεγονός. Δεν θα φεισθούμε προσπαθειών για την ανεύρεση επιζώντων. Εκφράζουμε τη συμπόνοια μας προς τις οικογένειες όσων επέβαιναν στο αεροσκάφος", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν.

"Οι νοσοκομειακές και ιατρικές ομάδες πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, μαζί με εκείνους οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με την ενημέρωση των οικογενειών. Οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι τρομακτικές, αλλά οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη", πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου.

Ο στρατός και το πολεμικό ναυτικό του Λιβάνου, καθώς και η στρατιωτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο συμμετέχουν στις έρευνες.

Ο πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: