Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

H μαύρη λίστα των αεροπορικών εταιριών

Συνολικά 225 αεροπορικές εταιρείες συγκαταλέγονται στον κοινοτικό κατάλογο (μαύρη λίστα) των αερομεταφορέων που υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοινώνει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στον κατάλογο περιλαμβάνονται όλοι οι αερομεταφορείς από τις χώρες : Αγκόλα, Μπενίν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Τζιμπουτί, Ισημερινή Γουινέα, Γκαμπόν, Ινδονησία, Καζακστάν, Δημοκρατία της Κιργιζίας, Λιβερία, Δημοκρατία του Κονγκό, Σιέρα Λεόνε, Σάο Τόμε και Πρίνσιπε, Σουαζιλάνδη και Ζάμπια».

Επίσης, περιλαμβάνει πέντε επιμέρους αερομεταφορείς των οποίων οι πτητικές λειτουργίες υπόκεινται σε πλήρη απαγόρευση στην ΕΕ.

Πρόκειται για τους αερομεταφορείς «Air Koryo από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, Air West από το Σουδάν, Ariana Afghan Airways από το Αφγανιστάν, Siem Reap Airways International από την Καμπότζη και Silverback Cargo Freighters από τη Ρουάντα».

Επίσης, σε οκτώ αερομεταφορείς επετράπη η εκτέλεση πτήσεων υπό περιορισμούς και όρους.

Πρόκειται για τους αερομεταφορείς «TAAG Angola Airlines, Air Astana από το Καζακστάν, Gabon Airlines, Afrijet και SN2AG από το Γκαμπόν, Air Bangladesh, Air Service Comores και Ukrainian Mediterranean Airlines από την Ουκρανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: