Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πόσο πάει ... ένας άνθρωπος !



Το εμπόριο ανθρώπων έχει σαφή πλεονεκτήματα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο είδος: το «προϊόν» είναι δωρεάν, δεν φθείρεται με τη χρήση, έχει πολύ μακρά ημερομηνία λήξης, είναι αδασμολόγητο και συνήθως περνάει απαρατήρητο από τις αρχές!!

Γι’ αυτό η δραστηριότητα του ανεβαίνει κατακόρυφα χρόνο με το χρόνο, αποφέροντας σήμερα 32 δις δολάρια το χρόνο στους διακινητές του. Μάλιστα στην Ευρώπη, ο τζίρος ξεπερνάει αυτόν που προκύπτει από την πώληση ναρκωτικών και όπλων μαζί! Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι πωλούνται στη Δύση.

Γυναίκες και παιδιά εξαναγκάζονται στην πορνεία υπό την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας. Άντρες και γυναίκες χρησιμοποιούνται ως «εργατικό προσωπικό» και εξαναγκάζονται σε εξαντλητική εργασία, χωρίς αμοιβή σε απάνθρωπες συνθήκες.

Άλλοι, υποβάλλονται σε καταναγκαστικές εγχειρήσεις για αφαίρεση των οργάνων τους τα οποία μετά πωλούνται. Υπάρχουν επίσης κυκλώματα που εκμεταλλεύονται γυναίκες εξαναγκάζοντας τες να μείνουν έγκυες και μετά πωλούν τα μωρά τους….

Το σύγχρονο δουλεμπόριο κινείται από την πεποίθηση ότι το ανθρώπινο είδος χωρίζεται σε δυο κατηγορίες, την ανώτερη και την κατώτερη. Η δεύτερη θεωρείται και αναλώσιμη. Οι ξένοι εργάτες δεν έχουν περισσότερη αξία από τα ζώα στις φάρμες που φροντίζουν δουλεύοντας για 15ωρα για ένα κομμάτι ψωμί. Ακόμη και οι νύφες στους εικονικούς γάμους και οι ζητιάνοι στα φανάρια, συχνά είναι θύματα εξαναγκασμού και λειτουργούν με την πίεση απειλών της μαφίας (συγκλονίζουν τα στοιχεία που έβγαλε η εφημερίδα Έθνος για την εξαναγκαστική επαιτεία στην Ελλάδα).

Ευυπόληπτοι κύριοι, χρησιμοποιούν sites παιδικής πορνογραφίας, στα οποία απεικονίζονται βιασμοί παιδιών, ακόμη και βρεφών. Τα απανωτά σοκ που υπέστη η κοινή γνώμη από τέτοιες υποθέσεις ήταν ένα γερό χαστούκι. Το θέμα είναι πόσο ενοχλούν τη συνείδηση του καθενός. Κάθε κοινωνία έχει το δικό της βαθμό «ευθιξίας» στον ανθρώπινο πόνο.

Κι ήρθε η στιγμή να μετρήσουμε τη δική μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: