Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Aφαιρούσαν όργανα νεκρών..... χωρίς έγκριση!!



Το Ισραήλ παραδέχτηκε ότι αφαιρούσε όργανα και ανθρώπινα μέρη από νεκρούς Παλαιστίνιους αλλά και Ισραηλινούς , τη δεκαετία του ’90, χωρίς την άδεια των οικογενειών τους, πρακτική που φέρεται να τερματίστηκε το 2000.

Η παραδοχή αυτή έρχεται μετά από μια συνέντευξη που είδε το φως της δημοσιότητας του Jehuda Hiss -πρώην επικεφαλής του Ιατροδικαστικού Ινστιτούτου του Ισραήλ- κατά την οποία αποκάλυψε ότι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο συνέλεγαν δέρμα, κερατοειδείς χιτώνες, καρδιακές βαλβίδες και οστά από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους εργάτες που έχαναν τη ζωή τους. «Ξεκινήσαμε με το να συλλέγουμε κερατοειδείς χιτώνες... ότι γινόταν ήταν άκρως απόρρητο. Δεν ζητούσαμε την άδεια της οικογένειας», δήλωσε ο Hiss.

Όπως αποκάλυψε η Nancy Scheper, η δημοσιογράφος που του είχε πάρει τη συνέντευξη το 2000, ο Hiss της είχε πει ότι τα ανθρώπινα μέρη που αφαιρούνταν από τους νεκρούς και οι κερατοειδείς χιτώνες στέλνονταν σε δημόσια νοσοκομεία για μεταμοσχεύσεις, και πως το δέρμα αποθηκεύονταν σε μια ειδική στρατιωτική τράπεζα για να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις εγκαυμάτων.

Της δημοσιοποίησης της συνέντευξης είχε προηγηθεί ρεπορτάζ Σουηδικής εφημερίδας που έκανε λόγο για δολοφονίες Παλαιστινίων προκειμένου να πωληθούν τα όργανα τους.

Το Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία κάνοντας λόγο για αντισημιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: