Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΣΟΚ! Έβαζαν παγάκια σε μικρό παιδί, το κρεμούσαν στο καλοριφέρ και το έδεναν..!!!



«Ακούγαμε συχνά φωνές, αλλά όταν ρωτούσαμε τι συνέβαινε η μητέρα τους μας καθησύχαζε ότι απλώς τα παιδιά παίζουν. Πού να φανταστούμε ότι στο μικρότερο παιδί τού έβαζαν παγάκια, το κρεμούσαν στο καλοριφέρ και το έδεναν... Όλα όσα γίνονταν μέσα στο σπίτι τα μάθαμε μετά, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά τα ομολόγησαν και τα παιδιά», κατέθεσε η γιαγιά των παιδιών που έπεσαν θύματα κακοποίησης στην αποκαλούμενη υπόθεση «παιδεραστίας στο Ίλιον».

Καταθέτοντας στο δικαστήριο παραδέχθηκε μάλιστα πως αν είχε αντιληφθεί νωρίτερα όσα υπέφεραν τα παιδιά, «δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ». «Δεν με συμφέρει να πω ψέματα γιατί θα είναι σε βάρος των παιδιών», πρόσθεσε απευθυνόμενη στην πρόεδρο του δικαστηρίου θέλοντας να εξηγήσει γιατί βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα κατηγορίας κατά της μητέρας των παιδιών του γιου της, ο οποίος έχει αποβιώσει από το 2003.

«Το θέμα είναι να σωθούν τα παιδιά αυτά», παρατήρησε η δικαστική λειτουργός. «Έχουν ανάγκη από φροντίδα, αλλά και από τη φροντίδα της Πολιτείας. Έχουν τεράστια προβλήματα. Όσα έζησαν είναι κατακάθια στην ψυχή τους και δεν θα εξαφανιστούν ποτέ. Τα παιδιά αυτά είναι τραυματισμένα», κατέθεσε η γιαγιά τους, η οποία τα βλέπει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, καθώς ζουν με τους γονείς της μητέρας τους στους οποίους το δικαστήριο ανέθεσε την επιμέλειά τους, καθώς εκείνοι είναι νεώτερης ηλικίας και μπορούσαν να ανταποκριθούν καλύτερα στην ανατροφή τους.

Σε ανύποπτο χρόνο όμως, ο διευθυντής του σχολείου των παιδιών κ. Ματθαίος Πατρινόπουλος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει στη δίκη, με επιστολή του από τον Φεβρουάριο του 2008 στον τότε υφυπουργό Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλο προσπαθούσε να σπάσει τα νήματα της γραφειοκρατίας. «Σας παρακαλούμε βοηθήστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν τουλάχιστον άμεσα την έγκυρη και συνεχή ψυχολογική στήριξη που απαιτείται και δικαιούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε ανέφεραν ότι τα παιδιά θα είχαν ψυχολογική βοήθεια σε βάθος χρόνου από έμπειρη επιστημονική ομάδα, ενώ τα ίδια και το οικογενειακό τους περιβάλλον θα είχαν παρακολούθηση και υποστήριξη. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως το ενδιαφέρον των υπευθύνων για το θέμα ήταν αντίστοιχο του ενδιαφέροντος της ειδησεογραφίας και των προβολέων των καναλιών, που μόλις σβήσανε χάθηκε στους δαιδάλους της γραφειοκρατίας και των τομέων ευθύνης των διαφόρων υπηρεσιών», προσέθετε ο διευθυντής του σχολείου προσβλέποντας στην ευαισθησία των αρμοδίων. Μόνο που το αίτημά του έμεινε χωρίς απάντηση.

Ο αντίλογος ήρθε χθες από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που σε έγγραφό του επισημαίνει ότι τα παιδιά αυτά, όπως προκύπτει από συζητήσεις με τη γιαγιά που έχει την επιμέλειά τους και από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους φορείς, παρακολουθούνται με κατ΄ οίκον επισκέψεις από κοινωνικούς λειτουργούς.

«Η παρακολούθηση της οικογένειας ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης παιδεραστίας και εξακολουθεί έως σήμερα», διαβεβαιώνουν επισήμως τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών έχει αρχίσει αυτοτελή έρευνα η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων. Εξάλλου, όπως εύστοχα παρατήρησε παράγοντας της διαδικασίας, σημασία δεν έχει ποια υπηρεσία θα βοηθήσει τα παιδιά, αλλά οι αρμόδιοι να παραμείνουν δίπλα τους όσο αυτά έχουν ανάγκη για να ξαναβρούν τον βηματισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: