Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Μετά τον Σίλβιο..... ο Πάπας! Γυναίκα επιτέθηκε στον Ποντίφικα



Η ελβετίδα Σουζάνα Μαγιόλο είναι το πρόσωπο της ημέρας στην Ιταλία, αφού προσπάθησε κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου να του επιτεθεί.

Κατά την πρώτη ανάκριση, χθες βράδυ, δήλωσε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στον πάπα Βενέδικτο τον 16ο, αλλά επιθυμούσε απλώς να του μιλήσει. Η 25χρονη Μαγιόλο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», βρίσκεται τώρα σε ειδικό κέντρο, στο εσωτερικό της Αγίας Έδρας, στο οποίο παρακολουθούνται άτομα που παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές.

Όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, πρόκειται για την ίδια γυναίκα που πέρυσι είχε προσπαθήσει να ξαναπλησιάσει τον πάπα σκαρφαλώνοντας στα κιγκλιδώματα, αλλά, αντιδρώντας άμεσα, οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του πάπα είχαν καταφέρει να την μπλοκάρουν.

Κατά την επίθεση ο καρδινάλιος Ετσεγκαρέ, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον ποντίφικα, έπεσε και αυτός στο μαρμάρινο πάτωμα.

Ο Γάλλος καρδινάλιος έπαθε τελικά κάταγμα στο μηρό. Ο 87χρονος καρδινάλιος εισήχθη στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί απολύτως πώς τραυματίστηκε ο Ετσεγκαρέ, καθώς βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πάπα. "Ίσως να έστριψε απότομα", είπε ο Λομπάρντι.

Ο 82χρονος πάπας Βενέδικτος σηκώθηκε με τη βοήθεια των παρεβρισκόμενων και μπόρεσε να συνεχίσει τη λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: