Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Συλλαλητήρια για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο



Πάνω από 400 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη υπό κατάληψη, με αφορμή την επέτειο για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια. Οι καταλήψεις έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ δεν αποκλείεται αρκετά σχολεία να παραμείνουν κλειστά ως και την προσεχή Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, εν’ όψει της επετείου της 6ης Δεκεμβρίου και του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα αρκετές σχολές της χώρας τελούν ήδη υπό κατάληψη.

Στο Πολυτεχνείο της Αθήνας κλειστές είναι 2 σχολές, ενώ οι υπόλοιπες συνεδριάζουν προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κλειστή είναι η Ιατρική, το Φυσικό, το Μαθηματικό και η Πληροφορική, ενώ υπό κατάληψη θα τελεί από αύριο Παρασκευή και το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων, μετά από απόφαση των φοιτητών.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέχρι στιγμής έξι σχολές έχουν αποφασίσει κατάληψη, ενώ υπό κατάληψη τελεί το Πολυτεχνείο της Κρήτης, αλλά και 5 σχολές στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Με κεντρικό σύνθημα “Εμείς δεν ξεχνάμε τον Δεκέμβρη, η μαθητική και φοιτητική κοινότητα της χώρας (Συντονιστικό Γρηγορόπουλος, φοιτητικοί σύλλογοι κεντρικών Ιδρυμάτων κ.α.) που ήδη έχει προβεί σε μαζικές αποφάσεις καταλήψεων όλο το επετειακό τριήμερο, προγραμματίζει δυναμικό παρών στα δύο συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας, το ένα την Κυριακή το μεσημέρι, στα Προπύλαια και το άλλο τη Δευτέρα στις 12.00, επίσης στα Προπύλαια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mas emathe polla to aima tou dekemvri.......