Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Αγωγή κατά της.... ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ κατέθεσε ο ΟΤΕ!




Αγωγή αποζημίωσης, ύψους 1 εκατ. ευρώ κατά της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ κατέθεσε ο ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, η αγωγή στρέφεται κατά τριάντα τριών εγγεγραμμένων μελών της ΠΑΣΚΕ, συνδικαλιστικών στελεχών της σε διάφορα σωματεία του χώρου, κάποια από τα οποία απαρτίζουν την κεντρική γραμματεία της!

Με την αγωγή υποστηρίζεται ότι η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ δυσφήμησε την ανώνυμη εταιρεία, δηλαδή τον ΟΤΕ (364 Π.Κ.), μέσω δύο ανακοινώσεών της που ανήρτησε στους εργασιακούς χώρους. Η μία αναρτήθηκε προεκλογικά, στις 30 Σεπτεμβρίου, και η άλλη λίγες ημέρες μετά τις εκλογές (19/10/2009). Οι ανακοινώσεις επέκριναν τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., το ξεπούλημα του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom και αποκάλυπτε μισθούς και μπόνους που δόθηκαν σε δέκα «golden» της διοίκησης του ΟΤΕ για το 2008. Ακόμα, στις ανακοινώσεις γίνεται αναφορά στην αγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Cosmote, στις υπερτιμημένες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης, σε προσλήψεις ημετέρων, σε αναξιοκρατική προώθηση προϊσταμένων, αλλά και σε δαπάνες για πολυτελή αυτοκίνητα.

Με την αγωγή του ΟΤΕ, που υπογράφουν η επίκουρος καθηγήτρια της Νομικής Αθήνας Παρασκευή Παπαρσενίου και η Αλεξ. Παπαδέα-Μιχαλοπούλου, ζητείται από τους 33 της ΠΑΣΚΕ χρηματική αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ λόγω ηθικής βλάβης, διορθωτική δήλωση ανάκλησης από τη συνδικαλιστική παράταξη που θα αναρτηθεί για μία εβδομάδα σε όλους τους εργασιακούς χώρους αλλά και υποχρέωση παράλειψης στο μέλλον κάθε «παρόμοιας προσβολής της επαγγελματικής πίστης και αξιοπιστίας της ενάγουσας».

Είναι η πρώτη φορά που κάποιος αξιώνει αποζημίωση «ποινικοποιώντας» την κριτική και στην ουσία την πολιτικοσυνδικαλιστική δράση.

Σημειώνεται ότι το 2005 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης συνέπραξε με την ΠΑΣΚΕ για την εθελουσία έξοδο των 5.500 εργαζομένων. Με την αγωγή του ΟΤΕ (δηλαδή ο Π. Βουρλούμης) σε πολλά σημεία αναφέρεται δηκτικά στη σύμπραξη της ΠΑΣΚΕ το 2005, δίχως την οποία δεν θα επιτυγχάνετο η συμφωνία για εθελουσία έξοδο και στη συνέχεια η ξύλευση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού. Τότε οι πρωτεργάτες είχαν χρεωθεί από το ΠΑΣΟΚ ακόμα και για υπόγειες συναλλαγές με τον Π. Βουρλούμη και «αποστρατεύθηκαν», ενώ βγήκαν ως συνταξιούχοι από τον ΟΤΕ ακόμα και εργαζόμενοι με ηλικία τα 44 χρόνια.

Η αγωγή ορίσθηκε να εκδικαστεί στις 10 Νοεμβρίου 2011 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: