Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Το 40% των Αράβων κάτω από το όριο της φτώχειας!!



Περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι στις Αραβικές χώρες (40%), ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με μια έκθεση του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και του Αραβικού Συνδέσμου.

Η έκθεση, με τίτλο «Οι προκλήσεις της ανάπτυξης στις αραβικές χώρες: για μια ανθρώπινη ανάπτυξη», υπογραμμίζει ότι τα τελευταία 20 χρόνια σ' αυτήν την περιοχή του κόσμου δεν υπήρξε καμία μείωση του ποσοστού της φτώχειας.

Το ποσοστό όσων ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια ημερησίως φτάνει, σε παγκόσμιο επίπεδο, στο 19%. Το ποσοστό αυτό ωστόσο ανεβαίνει στο 41% αν λάβουμε υπόψη ότι σε πολλές χώρες το ετήσιο εισόδημα είναι κατά πολύ υψηλότερο.

Ειδικότερα, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν έτσι ότι το ποσοστό της φτώχειας αγγίζει το 27-30% στη Συρία και το Λίβανο, το 39% στην Αίγυπτο και το 58% στην Υεμένη.

Στις περισσότερες αραβικές χώρες το 50% των ανέργων είναι νέοι. Οι αραβικές χώρες θα πρέπει να δημιουργήσουν 51 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη δεκαετία εάν θέλουν απλώς να διατηρήσουν την ανεργία στα σημερινά επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2010, θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΟΗΕ, όπου θα γίνει ο απολογισμός των όσων επιτεύχθηκαν δέκα χρόνια μετά την υιοθέτηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, με τους οποίους η διεθνής κοινότητα δεσμευόταν να μειώσει στο μισό τη φτώχεια και την πείνα μέχρι το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: