Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Χάθηκαν 1 εκατ. θέσεις εργασίας μέσα σε 3 μήνες!!

Χάθηκαν 1 εκατ. θέσεις εργασίας μέσα σε 3 μήνες

Κοινωνική μάστιγα, πέρα από κάθε αμφιβολία, αποτελεί πλέον η ανεργία για το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Eurostat, περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν στην ΕΕ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009, εκ των οποίων άνω των 700.000 στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Eurostat.

Συνολικά ο αριθμός των πολιτών που εργάζονται μειώθηκε κατά 0,5% τόσο στην ΕΕ όσο και στη ζώνη του ευρώ.

Η απασχόληση μειώθηκε για 5ο συνεχόμενο μήνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μολονότι η ζώνη του ευρώ και η ΕΕ εξήλθαν κατά το τρίτο τρίμηνο από την ύφεση. Συγκεκριμένα, στην ευρωζώνη υπήρξε αύξηση 0,4% του ΑΕΠ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Επιτροπή προβλέπει ότι ο μέσος όρος της ανεργίας στην ευρωζώνη θα ανέλθει στο 9,5% φέτος, στο 10,7% το 2010 και στο 10,9% το 2011.

Σε όλους τους τομείς της οικονομίας (γεωργία, βιομηχανία, κατασκευαστικά έργα, εμπόριο και μεταφορές, οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες) καταγράφηκε μείωση της απασχόλησης το τρίτο τρίμηνο, με εξαίρεση τον τομέα της δημόσιας διοίκησης, της υγείας και της παιδείας, διευκρινίζει η Eurostat.

Το τρίτο τρίμηνο, 221,6 εκατομμύρια άνθρωποι απασχολούνταν στην ΕΕ, εκ των οποίων 144,8 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: