Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο!



Σε 42 αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρακωρύχων που σκοτώθηκαν από έκρηξη αερίου σε ορυχείο στη βορειοανατολική Κίνα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο υπευθύνους των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με την ίδα πηγή, 66 ανθρακωρύχοι παραμένουν παγιδευμένοι στις στοές και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τη διάσωσή τους.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στις 02:30 τοπική ώρα [20:30 την Παρασκευή, ώρα Ελλάδας], ενώ 528 άνθρωποι εργάζονταν στο ορυχείο, που απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από την πόλη Χεγκάνγκ, στην επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ, που γειτνιάζει με τη Ρωσία, μεταδίδουν κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το Νέα Κίνα, τουλάχιστον 29 ανθρακωρύχοι νοσηλεύονται με τραύματα και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Σημειώνεται ότι το 2008 έχασαν τη ζωή τους σε κινεζικά ανθρακωρυχεία πάνω από 3.200 άνθρωποι σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές οι οποίες δεν έχουν διασταυρωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: