Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Επιτέλους, εγκρίθηκαν τα αιολικά πάρκα στο Αιγαίο!!!



Την κατασκευή υποθαλάσσιου δικτύου ηλεκτροδότησης μεταξύ Νέας Μάκρης και Νότιας Εύβοιας, που θα επιτρέψει την δημιουργία αιολικών πάρκων αξίας 500 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την Πέμπτη.

Το σχέδιο αποτελεί το πρώτο μέτρο που λαμβάνει η νέα κυβέρνηση για την ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο πλαίσιο του μοντέλου για την «πράσινη ανάπτυξη».

Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έχουν ζητήσει άδεια για κατασκευή αιολικών πάρκων στην Εύβοια και τις Κυκλάδες να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου που θα τους συνδέσει με την ηπειρωτική χώρα.

Το καλώδιο θα κατασκευαστεί από την ΔΕH.

Τα αιολικά πάρκα, που βρίσκονται υπό διαδικασία αδειοδότησης, θα έχουν συνολική ισχύ 400 μεγαβάτ. Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ, είπε το υπουργείο.

«Μετά την σύνδεσή τους, τα νέα αιολικά πάρκα εκτιμάται ότι θα παράγουν ετησίως περίπου 1,2 εκατομμύρια μεγαβάτ καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: