Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Οι γιατροί δεν θέλουν να εμβολιαστούν για τη νέα γρίπη



«Όχι στο εμβόλιο» λέει η πλειοψηφία του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις ελλληνικές, αλλά και τις παγκόσμιες αρχές, είναι οι πρώτοι που πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατέψουν τον απλό κόσμο.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντίστασης στο εμβόλιο είναι οι γιατροί των νοσοκομείων. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, ποσοστό 58% του ιατρικού προσωπικού απάντησε ότι δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί. Και οι νοσηλευτές, όμως, αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο: Μόλις το 7% δήλωσε πως θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 89% απάντησε κατηγορηματικά «όχι» στο εμβόλιο. Αντίθετα, στο Πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείο Αττικόν όλοι έχουν δηλώσει ότι θα εμβολιαστούν. Εξι στους δέκα πολίτες αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Ελένη Γιαμαρέλλου τονίζει συνεχώς ότι το εμβόλιο είναι εντελώς ακίνδυνο και καλεί τους πολίτες να θωρακίσουν» τον οργανισμό τους απέναντι στον ιό Η1Ν1, που εξαπλώνεται ραγδαία στο Βόρειο Ημισφαίριο. Ωστόσο, με ανακοίνωσή του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, δεν προστατεύει τον οργανισμό 100% από την ασθένεια.

Την ίδια στιγμή, η νέα γρίπη λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας στην Ιταλία, ενώ στο Γκουαντάναμο προβληματίζονται εάν πρέπει να γίνει εμβολιασμός των κρατουμένων. 5.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα γρίπη σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: