Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν ο Ριζάι και οι τρεις ακόμη συλληφθέντες!



Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο ο Αλκέτ Ριζάι, καθώς οι τρεις άλλοι συλληφθέντες -η σύντροφός του και ένα νεαρό ζευγάρι Αλβανών.

Τη μονοκατοικία στο Άνω Σούλι, όπου και συνελήφθησαν, είχε νοικιάσει την περασμένη Παρασκευή η σύντροφος του Ριζάι, η οποία εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτρια καταστημάτων με ρούχα στο κέντρο της Αθήνας, με το όνομα Χριστίνα Πετρίδη, παρουσιάζοντας τον καταζητούμενο στους ιδιοκτήτες του σπιτιού ως εξάδελφό της από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες, ότι ο καταζητούμενος κακοποιός και η φίλη του κινούνταν στη βορειοανατολική Αττική, αλλάζοντας συνεχώς κρησφύγετο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ασφάλειας Αττικής, στις 7.10 σήμερα το πρωί έγινε έφοδος από ειδική δύναμη της ΕΚΑΜ, η οποία περικύκλωσε το σπίτι και κάλεσε τον καταζητούμενο να παραδοθεί.

Ο Ριζάι αιφνιδιάστηκε και δεν έφερε καμιά αντίσταση, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις περίπου μισής ώρας παρέδωσε τον οπλισμό που είχε στο σπίτι και μαζί με τους συνεργούς του ακολούθησε χωρίς αντίσταση τους αστυνομικούς.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στη μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ και ένα αυτόματο σκόρπιον, δυο πιστόλια, πέντε χειροβομβίδες, πολλά φυσίγγια πυροβόλων όπλων και άλλος οπλισμός.

Κατασχέθηκαν επίσης δυο αυτοκίνητα, τα οποία ήταν κλεμμένα, μεταξύ των οποίων και ένα θωρακισμένο.

Μέχρι στιγμής, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Ριζάι είχε επαφές τον τελευταίο καιρό με το Βασίλη Παλαιοκώστα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: