Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ένταση μετά τον θάνατο 100 και πλέον ανθρακωρύχων από έκρηξη



Συγγενείς των θυμάτων από την έκρηξη αερίων μέσα σε ορυχείο στη βορειοανατολική Κίνα συνεπλάκησαν σήμερα με την αστυνομία και απαίτησαν να τους δωθούν εξηγήσεις από τους ιδιοκτήτες, καθώς τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν πλέον στους 104 τον αριθμό των νεκρών.

Δεκάδες γυναίκες, συγγενείς των νεκρών στο ορυχεία της Χεγκάνγκ στην παγωμένη επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, αψήφησαν τις σημερινές χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου να μεταφέρουν τα παράπονά τους για την έλλειψη πληροφόρησης και έφθασαν μέχρι την είσοδο του ορυχείου, όπου λογόφεραν και διαπληκτίσθηκαν με την αστυνομία και την ασφάλεια του ορυχείου.

Ορισμένες από τις γυναίκες οδηγήθηκαν μέσα στο συγκρότημα του ορυχείου, ενώ άλλες απομακρύνθηκαν με ένα μεγάλο λευκό φορτηγάκι. Η αστυνομία διέλυσε τους περαστικούς και σχημάτισε μια γραμμή ασφαλείας με τους φύλακες του ορυχείου μέσα από την είσοδο, για να αποτρέψει ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Άνδρες που αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία προσπάθησαν επίσης να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους να συνομιλήσουν με τις γυναίκες, βάζοντας τα χέρια τους μπροστά στις κάμερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: