Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Είστε γερός πότης;; Για δείτε και.. τα λέμε μετά!

To αλκοόλ είναι σχεδόν πανταχού παρόν!
Η χρήση του και η λατρεία του ποικίλουν τόσο,
όσο και τα μέρη από το οποίο προέρχεται.
Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς στις χώρες τις οποίες
το αλκοόλ το οποίο παράγεται καταναλώνεται πιο πολύ
από τους κατοίκους!
Δείτε τα!!!

10. Ταϊλάνδη


Εάν παίρνατε το χρόνο σας στις παραλίες με τους φοίνικες,
τα προϊόντα της τοπικής βιομηχανίας θα εκπλήξουν ευχάριστα τις αισθήσεις σας.
Το ουίσκι ρυζιού ή αλλιώς Lao Khao, είναι η τοπική συμπάθεια.
Πολύ πιθανό να δεχτείτε προσκλήσεις γιαβραδιές "Lao Khao", συνήθως από μεγαλύτερους.

9. Γκάνα


Σε μια ήπειρο η οποία συνδέεται με πολιτικές αναταραχές
και τη βία, η Γκάνα είναι
μία πηγή ελπίδας. Εάν λοιπόν βρίσκεσται σε εκείνα τα μέρη, η πρόσκληση σε ένα από τα πολλά εγχώρια ζυθοποιεία μπορεί να είναι η αρχή μιας όμορφης φιλίας. Μέσω της απλής τεχνικής απόσταξης, το κρασί από φοινικες παράγεται στην καθαρότερη μορφή.
Η διαδικασία αυτή, αξασφαλίζει στο "Φοινικό-κρασο" τους 95 βαθμούς,
αλλά όπως λένε
και οι κάτοικοι… "Αυτή είναι η Αφρική".

8. Βραζιλία


Η Βραζιλία δεν έχει μόνο " ανθρώπινες ομορφιές", αλλάκαι άλλες..
Ονομάζεται Cachaca και είναι ένα ποτό ζαχαροκάλαμων υψηλής-απόσταξης.
Εάν ψάχνετε υποκατάστατο του νερού, το Cachaca είναι η ιδανική επιλογή.
Το cachaca χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή του ανεπίσημου βραζιλιάνικου
εθνικού ποτού, Caipirinha.

7. Νότιος Κορέα


Οι κορεάτες, είναι γνωστοί για την εξοικονόμηση ενέργειας που κάνουν
και
για την επιμέλειά τους. Εάν κάποιος διερευνήσει καλύτερα την κουλτούρα τους,
θα ανακαλύψει μια παράδοση εκατοντάδων ετών. Είναι αυτή των ποτών Soju
και Dongdongju.
Τα ποτά αυτά παρασκευάζονται από γλυκοπατάτες. Το Soju είναι από τα πιο καθαρά
ποτά κι πρωτοέκανε την εμφάνισή του, τον 13ο αιώνα.
Το Dongdongju, είναι πιο ελαφρύ
και προτιμάται το καλοκαίρι.
Όπως
και να έχει, στην Κορέα άδειο ποτήρι δεν θα έχετε ποτέ


6. Μεξικό


Οι μεξικανοί είναι παθιασμένοι με το ποτό που πρωτοδημιούργησαν οι Αζτέκοι
πριν 2.000 χρόνια, ονόματι Octli, από το οποίο προέκυψαν
και τα ποτά Pulque, Mezcal και
η γνωστή σε όλους μας, Tequila. Οι μεξικάνοι ως γνωστόν, είναι επιρρεπείς στο να περνάνε καλά, οπότε ανα πάσα ώρα
και στιγμή μπορούν να σας "μυήσουν" στην κατανάλωση
του εθνικού τους προϊόντος, την... Tequila!

5. Αιθιοπία


Η Αιθιοπία, μια χώρα η οποία έχει περάσει πολλές δυσκολίες
και πλέον
βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο.
Εάν λοιπόν προγραμματίζετε να ταξιδέψετε σε αυτά ταμέρη, προετοιμαστείτε να πιείτε, Tej!
Είναι ένα εύγευστο τοπικό κρασί (που μπορεί να γίνει αρκετά δυνατό).
Το Tej, σερβίρεται σε μικρές φιάλες ονόματι, birille. Αυτό το ποτό, ήταν το αγαπημένο
όλων των αιθίοπων βασιλιάδων.
Το μόνο πράγμα που πρέπει να ανησυχηχείτε, είναι οι παραισθήσεις που μπορεί να σας
προκαλέσει, μετά από μια άφθονη κατανάλωσή του.

4. Ιρλανδία


Η Ιραλνδία υποδέχεται πάντα τον επισκέπτη της, με "ανοιχτές αγκάλες"!
Φυσικά δεν υπάρχει καλύτερο μέρος
και να δοκιμάσετε το παραδοσιακό ποτό του,
από μια παραδοσιακή ιραλνδική παμπ! Ζητήστε Poitin, ένα παραδοσιακό ιρλανδικό αποσταγμένο ποτό που έγινε νόμιμο πάλι το 1997 μετά από μια περίοδο τριακοσίων τριάντα έξι ετών! Η γεύση του θα σας κάνει να το αγαπήσετε!

3. Ουγγαρία


Εάν βρεθείτε σε μια από τις πιό φημισμένες πόλεις της, μια επίσκεψη σε ένα σπίτι ουγγρικού Palinka θα.. ξετρελαθήτε!!! Αποσταγμένο από ποικίλα προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των δαμάσκηνων, των αχλαδιών, των μήλων
και των ξύλων καρυδιάς,
το Palinka είναι ουσιαστικά ένα ζυμωμένο ποτό φρούτων. Έχει ονομάσει έτσι, από την ουγγρική πεδιάδα. Το περιεχόμενο αυτού του ποτού είναι το.. κάτι άλλο!

2. Ιαπωνία


Το Σάκε είναι μέρος του ιαπωνικού τελετουργικού εδώ
και αιώνες.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι Σάκε, όπως το Nigori, το Nama
και το κλασικό Σάκιε.
Εάν πάτε σε ένα izakaya (παραδοσιακό μαγαζί), θα μπορέσετε να πιείτε το Σάκε,
σε παρά πολλές παραλλαγές του
και ανάλογα την εποχή θα σας σερβιριστεί είτε κρύο, είτε ζεστό

1. Ελλάδα


Ο Σωκράτης κάποτε αναγκάστηκε να πιει το κώνειο, αλλά εσείς δεν θα αναγκαστείτε να πιείτε τίποτα παραπάνω από Ουζάκι καιΤσιπουράκι! Αποσταγμένο από σταφύλια και αρωματισμένο με γλυκάνισο, το Ούζο σερβίρεται σε καραφάκια και συνήθως πίνεται αραιωμένο.
Το Τσίπουρο, σερβίρεται παγωμένο σε καραφάκια και συνήθως δεν αραιώνεται.
Επειδή όμως ως γνωστών εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα, δημιουργήσαμε και την Τσικουδία - για να 'χουμε!-.
Μια επίσκεψη σε Κρήτη, Βόλο, Κεφαλλονιά, Μυτιλήνη και Χίο θα... σας πείσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: