Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Καταγγελίες - σοκ για ιερομόναχο στην Κρήτη!!



Σοκ προκαλούν καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν στο

Ο αρχιμανδρίτης που το τελευταίο δίμηνο έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο ως «ο πνευματικός της ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη» παρουσιάζεται - με βάση πάντα τις καταγγελίες - ως ένας άνθρωπος που μόνο με την ιεροσύνη δεν συμβαδίζει.

Σε δημοσίευμα της Real news φιλοξενούνται ανώνυμες καταγγελίες γυναικών που στο παρελθόν ανήκαν στο ποίμνιο του πατέρα Απόστολου.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες ο ιερομόναχος παρουσιάζεται σαν … «σάτυρος» που τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Μάλιστα μία εξ αυτών καταγγέλλει ότι ο Απόστολος την πίεζε να κάνουν παιδί, ενώ μία άλλη γυναίκα καταγγέλλει ότι ο αρχιμανδρίτης την απειλούσε για να παραμείνει δίπλα του.

Οι καταγγελίες αυτές προκαλούν σοβαρούς κλυδωνισμούς στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος αποφεύγει να πάρει θέση επί του θέματος και παραπέμπει - όπως συνέβη και με την υπόθεση της ηθοποιού - στον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερονήσου κ. Νεκτάριο, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η Μονή της Παναγίας θεογεννήτορος όπου σήμερα είναι ηγούμενος ο Απόστολος.

Είναι σαφές ότι οι επίμαχες καταγγελίες διασύρουν τον ιερομόναχο και πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν την αντίδραση του ή την απάντηση του Μητροπολίτη Πέτρας.

Μπορεί ο πατέρας Απόστολος να αποτελεί μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, τα όσα όμως καταγγέλλονται ξεπερνούν κάθε όριο.
Αν πίσω από τις καταγγελίες κρύβονται σκοπιμότητες ή όχι είναι θέμα προς διερεύνηση.

Οι καταγγελίες

Στο δημοσίευμα φιλοξενείται η καταγγελία μιας Μαρίας Π. η οποία αναφέρεται στην περίεργη σχέση που είχε με τον πατέρα Απόστολο πριν από οχτώ χρόνια.
Τον αποκαλεί μάλιστα «Τόλη» γιατί έτσι το φώναζαν οι γυναίκες της Μονής.

«Όποτε περνούσε από δίπλα μου, κάπου θα με ακουμπούσε. Κάποια στιγμή με κάρφωσε επίμονα με το βλέμμα του μέσα από το Ιερό. Σιγά-σιγά το πράγμα πήγε στο ερωτικό.

Κάποια περίοδο μάλιστα που είχα πάει να μείνω στο μοναστήρι, έδειξε όλο το ερωτικό του ενδιαφέρον.

Μου είχε ζητήσει πάντως μέχρι και παιδί να κάνουμε».

Η ίδια ισχυρίζεται ότι διαθέτει στο κινητό της μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που της είχε αποστείλει ο μοναχός. «Θα ήθελα να σε ακουμπούσα και να σε φιλούσα».

Μία άλλη καταγγελία αφορά σε 38χρονη, μητέρα ενός παιδιού, που γνώρισε τον πατέρα Απόστολο πριν από πέντε χρόνια.

Η γνωριμία τους ξεκίνησε την ημέρα που μετέβη στη Μονή για να την εξομολογήσει ο μοναχός.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα ότι την πλησίασε και άρχισε να της πληρώνει τα ενοίκια, να καλύπτει όλα τα έξοδα της και να της παίρνει δώρα. Στην πορεία όμως άρχισε να της τηλεφωνεί αργά τη νύχτα και απαιτούσε να του δίνει πλήρη αναφορά για το πού βρίσκεται.

Όταν εκείνη αρνήθηκε, ο ιερομόναχος την απείλησε. Της απέστειλε μία επιστολή, στην οποία ο Απόστολος φέρεται να έγραφε: «δε θα γλυτώσεις έτσι εύκολα, θα με συναντήσεις με τη μορφή διαβόλου μπροστά σου και σʼ εμένα θα καταλήξεις πάλι. Ο ένας δρόμος είναι αυτός και ο άλλος ο διάβολος».

Να σημειωθεί πάντως ότι πριν από λίγο καιρό και υπό το θόρυβο που είχε δημιουργήσει ο εγκλεισμός της Ναταλίας Λιονάκη στη Μονή όπου είναι ηγούμενος ο πατέρας Απόστολος, απέστειλε στην «Π» ιδιόχειρη επιστολή στην οποία επισήμανε ότι δεν αποδέχεται τις μομφές που του αποδίδονται, ωστόσο κρατά το στόμα του κλειστό για να μη βλάψει την αδελφότητα.

Η επιστολή του πατέρα Απόστολου είχε ως εξής: «Η καθʼ ημάς Ιερά Μονή ως νεόδμητη και ανεγειρόμενη, δέχεται σιωπώσα τας όποιας μομφάς και κατηγορίας.

Η αδελφότητα, αφήσαμε τον κόσμον και τα εν κόσμω δια να αφιερωθούμε εις τον Θεόν.

Ακολουθούμε το παράδειγμα του Κυρίου μας, ως “εσιώπα” εις τα μομφάς και κατηγορίας, και ως αμνός άφωνος οδηγείτο επί σφαγήν.

Η σιωπή εις μίαν μομφήν δεν αποτελεί αποδοχήν της μομφής. Ευκόλως ένας έκαστος ανοίγει το στόμα αυτού εξ αγνοίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: