Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τί λέτε, θα το στρώσει σήμερα - Δείτε ποιές περιοχές θα ντυθούν στα λευκά


Αισθητή έχει αρχίσει να γίνεται από τα βόρεια η αλλαγή του καιρού, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες τόσο στα πελάγη όσο και σε ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Ο χιονιάς έρχεται από το μεσημέρι προς απόγευμα και από το βράδυ στέκεται πάνω από τη μισή Ελλάδα ντύνοντάς τη στα λευκά....



Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ο υδράργυρος θα πέσει από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου!

Από την ώρα που θα αρχίσει να βραδιάζει τα χιόνια μετακομίζουν στη Νότια Ελλάδα.

Έτσι από τις έξι το απόγευμα θα αρχίσει να χιονίζει στα ορεινά των Σποράδων, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Στα ορεινά του Πηλίου, τον Παρνασσό, αλλά και τα ορεινά της Εύβοιας όμως το χιόνι μπορεί να φτάσει και τα 20 εκατοστά μέχρι το βράδυ απόψε.

Από το βράδυ θα αρχίσει να χιονίζει και στα ορεινά της Αττικής, ενώ τα χαράματα μετά τις δύο, τρεις το χιόνι αναμένεται νε πέφτει πυκνό σε ΟΛΗ την Αθήνα

Μέχρι αύριο το πρωί στην Πάρνηθα και την Πεντέλη αναμένεται το ύψος του χιονιού να φτάσει ακόμη και τα 20 εκατοστά.

Από αύριο το πρωί ο χιονιάς δεν θα είναι τόσο έντονος, όμως και πάλι αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά της Αττικής και ίσως και στα βόρεια προάστια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά της Εύβοιας, αλλά και σε κάποια από τα βουνά των νησιών των Κυκλάδων.

Κακοκαιρία και στη Βόρεια Ελλάδα

Βαρυχειμωνιά, με ισχυρούς βοριάδες και τσουχτερό κρύο, επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το σκηνικό του καιρού άλλαξε αιφνίδια από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές έσπασαν κλαδιά δένδρων και αποκολλήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες, ενώ από τα λιμεναρχεία απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των μικρών σκαφών, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης μέχρι και 9 μποφόρ, που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο.

Στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας κατά διαστήματα χιονίζει, χωρίς όμως να σημειωθούν μέχρι στιγμής προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, ανοιχτοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, το Σαββατοκύριακο.

Χαρακτηριστικό της ξαφνικής αλλαγής στον καιρό είναι το γεγονός ότι στην πόλη της Κοζάνης, η θερμοκρασία, χθες το πρωί, κυμαινόταν στους 17 βαθμούς κι αυτή την ώρα έπεσε στο μηδέν, ενώ -1 βαθμό έχει η Πτολεμαϊδα και η Φλώρινα και 7 η Θεσσαλονίκη, όπου επικρατεί συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Εν τω μεταξύ στο έλεος της κακοκαιρίας είναι η κεντρική και βόρεια Ευρώπη, με χιόνια, παγετό και πολικές θερμοκρασίες σε Γαλλία, Βρετανία (ιδίως τη Σκωτία), Γερμανία και Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: