Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Επιθέσεις του γερμανικού Τύπου στην Μέρκελ

Επίθεση στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κάνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα “Handelsblatt” στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Στο άρθρο υπό τον τίτλο "Βερσαλλίες χωρίς πόλεμο" ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Γκάμπορ Στάινγκαρτ στηλιτεύει την "πολιτική της αυστηρότητας" που ακολουθεί η καγκελάριος Μέρκελ έναντι των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι οδηγεί τις χώρες αυτές στην καταστροφή, ενώ βλάπτει και τα γερμανικά συμφέροντα.

Ο αρθρογράφος προειδοποιεί ότι "τα γερμανικά συμφέροντα - δηλαδή η αποπληρωμή των χρεών, η σταθερότητα των τραπεζών και η διατήρηση της ευρωζώνης, δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν με την πολιτική αυτή"....

Ο Γκάμπορ Στάινγκαρτ παραπέμπει στο "σχέδιο Μάρσαλ", που σηματοδότησε το 1947 το πέρασμα των ΗΠΑ από την απαίτηση επανορθώσεων και την περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση της ήδη ηττημένης Γερμανίας στη λογική της ανασυγκρότησης, χωρίς την οποία "ουδέποτε η Γερμανία θα έβρισκε το δρόμο για την ευημερία". Έτσι ακριβώς και ο ευρωπαϊκός νότος χρειάζεται αναζωογόνηση.

Ο αρχισυντάκτης της Χάντελσμπλατ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "η πολιτική της Μέρκελ δεν οδηγεί στον πόλεμο, αλλά οδηγεί στην ανασφάλεια και στη δυσαρέσκεια. Ο δρόμος όμως τον οποίο ακολουθεί δεν οδηγεί στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: