Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Xάος σε λιμάνια και αεροδρόμια λόγω της απεργίας στα ταξί

Aπό νωρίς σήμερα το πρωί οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν μεγάλη ταλαιπωρία καθώς υπάρχουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική Οδό, από το ύψος της λεωφόρου Κύμης, λόγω πορείας των ιδιοκτητών ταξί προς το αεροδρόμιο.Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί και στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς χιλιάδες οδηγοί ταξί ακινητοποίησαν τα οχήματά τους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο λιμάνι του Πειραιά.Η κίνηση διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, που ξεκίνησε στις 5 η ώρα το πρωΐ, ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν προκληθεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην Αττική Οδό, από το ύψος της λεωφόρου Κύμης, λόγω πορείας των ιδιοκτητών ταξί προς το αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 2.000 ταξί συγκεντρώθηκαν στην Αττική Οδό, από το ύψος του Κορωπίου μέχρι το αεροδρόμιο, ενώ η κίνηση διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας. Σταδιακά οι αυτοκινητιστές παίρνουν το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα.

Πολλοί ταξιδιώτες διαμαρτύρονται ότι έχασαν τις πτήσεις τους, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που επικρατεί στην Αττική Οδό....

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτή την Αττική Οδό και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με άλλους οδηγούς.

Προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου περίπου 500 ιδιοκτήτες ταξί έχουν συγκεντρωθεί. Οι αυτοκινητιστές, μάλιστα, έχουν αφαιρέσει από τα οχήματά τους τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος του σταθμού του ηλεκτρικού, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος μπροστά από το λιμάνι από την οδό Κόνωνος έως την οδό Γούναρη. Τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων, ωστόσο, έγιναν κανονικά.

Αυτοκινητιστές έχουν αποκλείσει την Ακτή Ξαβερίου, εκεί όπου βρίσκονται δεμένα οκτώ κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα τα τουριστικά λεωφορεία να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή για να παραλάβουν τουρίστες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί άνοιξαν το μπλόκο στην Ακτή Ξαβερίου για περίπου μία ώρα, επιτρέποντας σε 40 τουριστικά λεωφορεία να παραλάβουν τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια. Εν συνεχεία το μπλόκο ξανάκλεισε.

Μέσα στο λιμάνι και στις περισσότερες πύλες εισόδου, υπάρχει ισχυρή δύναμη του Λιμενικού Σώματος. Στους κεντρικούς και περιμετρικούς δρόμους του Πειραιά έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ τα λεωφόρεια και τα τρόλεϊ είναι ακινητοποιημένα.

Με εντολή της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, ζητά να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση των αυτοκινητιστών έξω από τα γραφεία τους επί της οδού Μάρνης.

Οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προειδοποιώντας μάλιστα με απεργία διαρκείας.

Προειδοποιούν δε ότι θα πραγματοποιήσουν απεργία διαρκείας σε περίπτωση που το υπουργείο δεν κάνει δεκτά τα αιτήματά τους.

Γερουλάνος: Πλήγμα στον τουρισμό
Έκκληση για ψυχραιμία απηύθυνε στους αυτοκινητιστές ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, καλώντας τους να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες, όταν εμποδίζουν την πρόσβασή στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Έκανε λόγο, επίσης, για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ.Πρωτόπαππας μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε ότι οι ακρότητες δεν βοηθούν και κυρίως εν μέσω τουριστικής περιόδους και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες ταξί να κάνουν λίγη υπομονή προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος επί των προτάσεων Ραγκούση.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), με τη σειρά της, απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί «να σταματήσουν άμεσα τις ακραίες μορφές διαμαρτυρίας στην καρδιά της κρισιμότερης τουριστικής περιόδου των τελευταίων ετών για τη χώρα».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΞ, «οι οδηγοί ταξί με τη μορφή της διαμαρτυρίας που επέλεξαν, καταφέρνουν ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην εικόνα της χώρας διεθνώς, η οποία πρόσφατα αμαυρώθηκε από τα τραγικά επεισόδια του Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι οι χώροι που σήμερα αποκλείουν (αεροδρόμιο και λιμάνι) αποτελούσαν διαχρονικά τους προνομιακούς τόπους εργασίας τους…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: